Θέσεις μαθητείας για τους απόφοιτους Τεχνικής εκπαίδευσης 2013

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι να εγγραφούν στο Πληροφοριακό Σύστημα και να επιλέγουν θέσεις Μαθητείας από τις προσφερόμενες. Η Πρόσκληση θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του Φορέα Υλοποίησης (EYE ΕΔ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων www.eye.minedu.gov.gr, στο Πληροφοριακό Σύστημα www. mathiteia4u.gov.gr, ενώ θα κοινοποιηθεί στην αρμόδια Διαχειριστική Υπηρεσία ΕΥΔ ΕΠΕΔΒΜ για ανάρτηση στον ιστότοπο www.edull.gr
Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν οι πρόσφατοι απόφοιτοι της Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΕΠΑΛ ΕΠΑΣ TEE Β” ΒΑΘΜΙ ΔΑΣ Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.), όλης της χώρας, των τελευταίων 2 σχολικών ετών (ή απόφοιτοι των τελευταίων 3 σχολικών ετών εφόσον πρόκειται για άρρενες πoυ έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις) από την ημερομηνία δημοσίευσης της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς αποφοίτους.
Η εγγραφή των αποφοίτων στο Πληροφοριακό Σύστημα του Προγράμματος γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr. Για την εγγραφή τους απαιτούνται Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Κατά τη διαδικασία εγγραφής τους οι απόφοιτοι δηλώνουν στο Πληροφοριακό Σύστημα:
Προσωπικά στοιχεία (Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Ετος Γέννησης, ΔΟΥ και άλλα).
Ονομα χρήστη και επιθυμητό κωδικό πρόσβασης.
Στοιχεία επικοινωνίας (Διεύθυνση Κατοικίας, Τ.Κ., Δήμος Κατοικίας, Νομός Κατοικίας, Αρ. Τηλεφώνου σταθερό και κινητό).
Μήνας και Σχολικό Ετος αποφοίτησης.
Στοιχεία Τίτλου αποφοίτησης:
1. Τύπος Σχολικής Μονάδας αποφοίτησης (ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, TEE Β ΒΑΘΜ1ΔΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.).
2. Ειδικότητα Πτυχίου.
3. Βαθμός Τίτλου αποφοίτησης (Βαθμός Πτυχίου για αποφοίτους ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και TEE Β” Βαθμίδας και Βαθμός Απολυτηρίου για αποφοίτους Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.).
4. Στοιχεία Σχολικής Μονάδας αποφοίτησης (Σχολική Μονάδα, Νομός Σχολικής Μονάδας, Δήμος Σχολικής Μονάδας).
5. Σχολικό έτος απόκτησης πτυχίου για τους αποφοίτους ΕΠΑΣ και TEE Β” Βαθμίδας. Σχολικό έτος απόκτησης απολυτηρίου για τους αποφοίτους Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Σχολικό έτος απόκτησης πτυχίου και απολυτηρίου για αποφοίτους ΕΠΑΛ.
Μετά την εγγραφή τους οι απόφοιτοι δηλώνουν ενδιαφέρον για μία έως τέσσερις θέσεις Μαθητείας, από τις προσφερόμενες στο Πληροφοριακό Σύστημα, βάσει της ειδικότητας τους, με φθίνουσα σειρά προτίμησης κι έτσι καθίστανται υποψήφιοι για προεπιλογή στις θέσεις αυτές.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)