Βάσεις 2013: Αναλυτικοί πίνακες. Η μεγάλη πτώση

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Οι αναμενόμενες βάσεις του 2013 προκύπτουν από τα στατιστικά των επιδόσεων των υποψηφίων ανά μάθημα, αλλά και από τις προτιμήσεις τους με βάση τα στοιχεία των προηγούμενων ετών, κυρίως για τις περιζήτητες σχολές.

Παράλληλα, στις εκτιμήσεις ελήφθησαν υπόψη και οι διαγραφόμενες τάσεις, όπως επί παραδείγματι η μείωση της ζήτησης των Παιδαγωγικών Σπουδών.

Εντυπωσιακά προς τα κάτω φαίνεται πως θα κινηθούν φέτος οι βάσεις εισαγωγείς στις Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που θα ανακοινωθούν επίσημα το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Ακόμα και σε δημοφιλή τμήματα, η κάθοδος των βάσεων θα είναι μεγάλη. Για παράδειγμα, κάτω από 19.000 μόρια αναμένεται να «πιάσει» η Ιατρική, ενώ με 11.800 μόρια μπορεί ένας υποψήφιος να περάσει σε ΑΕΙ.

Παράλληλα, στις εκτιμήσεις των αναμενόμενων βάσεων ελήφθησαν υπόψη και οι διαγραφόμενες τάσεις, όπως επί παραδείγματι η μείωση της ζήτησης των Παιδαγωγικών Σπουδών.

Τελικά, παρά την αρχική εκτίμηση πολλών καθηγητών ότι οι βαθμολογίες των υποψηφίων στα δύσκολα εφετινά θέματα της Φυσικής της Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης θα ήταν χειρότερες από εκείνες της προηγούμενης χρονιάς, οι μαθητές με τις επιδόσεις τους διέψευσαν τις προβλέψεις και έγραψαν καλύτερα σε όλες τις κλίμακες της βαθμολογίας.

Με κάτω από 19.000 μόρια η εισαγωγή στην Ιατρική, με 11.800 η είσοδος σε σχολή ΑΕΙ

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος εκατοντάδων οικογενειών βρίσκονται και εφέτος - για μια ακόμη φορά - οι βάσεις εισαγωγής στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας, ενώ οι κινήσεις τους αναμένεται ότι θα διαγράψουν τροχιές εντυπωσιακές. Προς τα κάτω. Έτσι, αριθμοί εντυπωσιακοί και εκπλήξεις μη αναμενόμενες φαίνεται ότι θα συνοδεύουν την ανακοίνωση των εφετινών βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ που θα γίνει από το υπουργείο Παιδείας το τελευταίο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου. Η πτώση των βάσεων θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό φέτος για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, ακόμα και στα υψηλόβαθμα τμήματά τους.

Δείτε τους πίνακες:

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)