Ξαναμπαίνουν στη λίστα της διαθεσιμότητας 245 εκπαιδευτικοί που είχαν αρχικά εξαιρεθεί!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Με τροπολογία που θα καταθέσει σήμερα ο υπουργός Παιδείας και θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο θα ανακοινώνεται η ένταξη και όσων εκπαιδευτικών είχαν εξαιρεθεί από την διαθεσιμότητα,
δηλαδή όσοι έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους ή διδακτορικό.

Η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να συμπαρασύρει και άλλες ειδικότητες που είχαν εξαιρεθεί όπως τους δημοτικούς αστυνομικούς.

Η τρόικα υποστήριξε πως ο αριθμός των υπαλλήλων που θα ενταχθούν στην διαθεσιμότητα είναι μικρότερος από αυτόν που είχε συμφωνηθεί. Πρόκειται για το 22ο και τελευταίο προαπαιτούμενο για την έγκριση της δόσης.

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος που δήλωνε ότι δεν θα μπει κανένας άλλος εκπαιδευτικός σε διαθεσιμότητα αναγκάζεται να προσθέσει κι άλλους στον μακρύ κατάλογο των 1.600 καθηγητών.

Η επίμαχη τροπολογία θα κατατεθεί σήμερα και θα πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εκταμίευση της δόσης.

Παράλληλα από το υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε η τελική απόφαση για την κατάργηση και συγχώνευση δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την επικράτεια. Από τον Σεπτέμβριο καταργούνται 118 δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία (31 δημοτικά και 87 νηπιαγωγεία), ενώ συγχωνεύονται 17 δημοτικά σχολεία και 12 νηπιαγωγεία.

Παράλληλα υποβιβάζονται σε θέσεις πέντε νηπιαγωγεία και 34 δημοτικά σχολεία, ενώ προάγονται δύο δημοτικά, στα οποία όμως δεν θα δοθούν επιπλέον οργανικές θέσεις μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των κτιρίων, οπότε και θα επαναπροσδιοριστεί η οργανικότητα των σχολικών μονάδων με βάση τους μαθητές που θα φοιτήσουν εκεί.

Εκτός όμως από τις καταργήσεις φαίνεται ότι το υπουργείο προχωρά και στην ίδρυση τριών δημοτικών και δύο νηπιαγωγείων, τα οποία θα επανδρώσει με εκπαιδευτικούς όταν τελικά λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις θα εξοικονομήσουν 76.000 ευρώ για το 2013 - αφού οι αλλαγές υλοποιούνται σχεδόν στα μισά του οικονομικού έτους - ενώ από το 2014 η εξοικονόμηση πόρων θα ανέλθει στις 228.000 ευρώ.



Πηγή: Real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)