Διόρισαν 29 καθηγητές για οκτώ μαθητές

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Διόρισαν 29 καθηγητές για οκτώ μαθητές
H περίπτωση του Αγίου Ευστρατίου δεν είναι μοναδική.

Στο γυμνάσιο του Αγίου Ευστρατίου οι καθηγητές που απουσιάζουν με απόσπαση σε άλλες θέσεις είναι περισσότεροι από αυτούς που διδάσκουν. Μάλιστα, για τους οκτώ μαθητές του γυμνασίου του ακριτικού νησιού έχουν διοριστεί 17 καθηγητές φυσικής αγωγής. Συνολικά, υπάρχουν στο γυμνάσιο 29 καθηγητές με οργανική θέση εκ των οποίων οι 11 διδάσκουν στο σχολείο και οι 18 εργάζονται, με απόσπαση, εκτός νησιού, φυσικά.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» σε ουκ ολίγα γυμνάσια και λύκεια απουσιάζουν καθηγητές, όχι επειδή είναι κοπανατζήδες, αλλά επειδή το σύστημα διορισμών την τελευταία 20ετία, με μικροκομματική στόχευση, δομήθηκε στη λογική «κάνε περισσότερους διορισμούς και θα δούμε τι θα κάνουμε με τους πλεονάζοντες».

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δηλώνει ότι θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα τη νέα σχολική χρονιά. Βέβαια, το ΥΠΠΑΙΔ είναι και αναγκασμένο να προχωρήσει σε εξορθολογισμό του συστήματος τοποθετήσεων και εκπαιδευτικών, οι οποίοι από την επόμενη χρονιά θα έχουν δυο ώρες επιπλέον υποχρεωτικό ωράριο για να καλυφθούν οι ανάγκες λόγω του παγώματος των διορισμών μονίμων.

Όσο για τις προσλήψεις των αναπληρωτών, για τις οποίες η εγκύκλιος αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, θα γίνουν 2.500 μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και άλλες 8.500 με αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων ΕΣΠΑ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)