Εκτός παιδικών σταθμών κινδυνεύουν να μείνουν 40.000 παιδιά

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Από σήμερα και έως την Παρασκευή 2 Αυγούστου θα είναι εφικτή η υποβολή αιτήσεων από γονείς που ενδιαφέρονται να ωφεληθούν από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ωστόσο ο επικεφαλής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης ανέφερε ότι περίπου 40.000 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών καθώς οι δήμοι χρειάζονται επιπλέον χρήματα.  
Τα 150 εκατ ευρώ που κατάφερε να διασφαλίσει η κυβέρνηση για την επίλυση του κρίσιμου ζητήματος καλύπτουν τις ανάγκες μόνο 60.000-62.000 οικογενειών με αποτέλεσμα 40.000 παιδιά να μένουν εκτός. 
Για το λόγο αυτό ο κ Δανιηλίδης ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να διατεθούν άλλα 100 εκατ ευρώ με στόχο να καλυφθεί το σύνολο των 97.000 θέσεων όπως συνέβη και τον προηγούμενο χρόνο. 
Το ποσό αυτό, μπορεί να εξασφαλιστεί από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης όπου «κάθονται» περισσότερα από 4 δισ. ευρώ 
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μητέρες των παιδιών, εφόσον είναι άνεργες ή εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή είναι αυτοαπασχολούμενες. Το οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ για μητέρες με έως και 2 παιδιά, 35.000 ευρώ για μητέρες με 3 ή 4 παιδιά και τις 40.000 ευρώ για 5 παιδιά και πάνω. 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και άντρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.
Οι αιτούντες πρέπει να έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους της Ε.Ε ή να είναι ομογενείς ή αλλοδαποί που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)