Ηλεκτρονικά η πιστοποίηση της παρουσίας των καθηγητών

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Την εκτίμησή του ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο και ότι θα υπάρχουν ελάχιστα κενά εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.
Ο υπουργός, αναφερόμενος στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, υποστήριξε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τον Σεπτέμβριο και δεν θα γίνουν θύματα οι μαθητές.
Αντιλαμβάνομαι την αντίδραση της ΟΛΜΕ που προαναγγέλλει κινητοποιήσεις για τον Σεπτέμβριο, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών κατανοεί πλήρως τι συμβαίνει και είναι υπέρ των αλλαγών που γίνονται.
Η ΟΛΜΕ θα πρέπει να καταλάβει ότι διασφαλίσαμε το εργασιακό περιβάλλον 150.000 εκπαιδευτικών.
Ο υπουργός, μιλώντας στο Mega, δήλωσε επίσης ότι οι εκπαιδευτικοί από τον Σεπτέμβριο δεν θα χτυπούν κάρτα, αλλά ο διευθυντής της κάθε σχολικής μονάδας θα ενημερώνει καθημερινά το ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το υπουργείο Παιδείας, για την πλήρη εικόνα απασχόλησης όλων των εκπαιδευτικών, ενώ προσέθεσε ότι αναμένει τα πορίσματα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για εκπαιδευτικούς που δεν πατάνε στην τάξη και για ποιους λόγους.
Οι αποσπάσεις
Αναφερόμενος στις αποσπάσεις είπε ότι θα είναι ελάχιστες και ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στις τάξεις, ώστε να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία. Ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε επίσης ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου Θα ψηφιστεί από τη Βουλή το σχέδιο νόμου για το Νέο Λύκειο και τα τεχνολογικό Λύκειο, αλλά δεν ξεκαθάρισε αν θα αρχίσει η εφαρμογή του από φέτος.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)