Από τα θρανία στα … νοσοκομεία! Γιατροί από την εκπαίδευση στην Υγεία

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Τα πάντα είναι έτσι σχεδιασμένα, ώστε όσοι γιατροί και επαγγελματίες της υγείας εργάζονταν στην εκπαίδευση να μεταφερθούν χωρίς καθυστέρηση στο υπουργείο Υγείας και τα νοσοκομεία διαβεβαιώνουν οι συναρμόδιοι υπουργοί Γεωργιάδης και Αρβανιτόπουλος. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι οι γιατροί, νοσηλευτές, ακτινολόγοι, οδοντοτεχνίτες, οδοντίατροι αλλά και πολλοί άλλοι με παραϊατρικά επαγγέλματα που θα μπούνε σε καθεστώς κινητικότητας θα παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα στον «πάγο» με το 75% του μισθού τους. Όχι πάνω από 2 μήνες με βάση τις εκτιμήσεις. Τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας επιχειρούν να λύσουν όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε η μετάβαση να είναι άμεση.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς περίπου 1400 άτομα από τα συνολικά 2000 που θα τεθούν άμεσα σε κινητικότητα από το υπουργείο παιδείας θα μεταβούν στον τομέα της Υγείας. Ωστόσο δεν είναι εκεί το ζήτημα. Οι εργαζόμενοι θα περάσουν σε πρώτη φάση από διαδικασία αξιολόγησης για να αξιοποιηθούν ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει και διάστημα που θα εκπαιδευτούν μέσα στα νοσοκομεία. Άλλωστε όσοι ανήκαν στο υπουργείο Παιδείας και ήταν από γιατροί μέχρι νοσηλευτές και οδοντοτεχνίτες, θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα του τομέα της Υγείας καθώς μέχρι σήμερα απασχολούνταν με εκπαιδευτικό έργο.
Η όλη διαδικασία πάντως φαίνεται να χαροποιεί τον Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος ευελπιστεί να καλύψει κάποια κενά στο ΕΣΥ. Είναι ενδεικτικό ότι δήλωσε μετά από συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας: «Πρέπει να σας πω ότι για το Υπουργείο Υγείας αυτή η διαδικασία είναι μία ευλογία. Διότι υπάρχουν ειδικότητες, υπάρχουν γιατροί, υπάρχουν νοσηλευτές, υπάρχουν ακτινολόγοι, υπάρχουν οδοντοτεχνίτες, υπάρχουν οδοντίατροι, μία σειρά ειδικοτήτων στις οποίες έχουμε μεγάλη έλλειψη.
Μπορώ μετά βεβαιότητας να πω στους ανθρώπους που έχουν σήμερα αυτή την αγωνία ότι, ναι, το Υπουργείο Υγείας χρειάζεται ανθρώπους και άρα εφόσον τηρηθούν οι διαδικασίες, πολύ γρήγορα θα έχουμε καταλήξει στην νέα τους εργασία».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)