Ανοίγουν τα σχολεία την Πέμπτη!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Με συλλαλητήρια αλλά και άνοιγμα των σχολείων την προσεχή Πέμπτη, προκειμένου να γίνονται ενημερωτικές συναντήσεις και συζητήσεις για τη δημόσια εκπαίδευση, απαντούν οι εκπαιδευτικοί στις απολύσεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωση μετά τη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηρακλείου:
Σήμερα 22 Ιουλίου 2013, μία μαύρη μέρα για την εκπαίδευση, αφού θεωρητικά πρόκειται για την πρώτη ημέρα εφαρμογής των 2.500 «απολύσεων» και κατάργησης 50 ειδικοτήτων, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το συλλαλητήριο που είχε προγραμματίσει η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.
Το συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 11:30 π. μ. με πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Εκεί διατυπώθηκαν τα αιτήματα των συναδέλφων εκπαιδευτικών, όπως ψηφίστηκαν στην τελευταία Γενική Συνέλευση.
Το καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης – κατάργησης ειδικοτήτων αφορά το σύνολο των εκπαιδευτικών, των γονιών και των μαθητών.
Η εκπαιδευτική κοινότητα δεν αναγνωρίζει καμία κατάργηση ειδικοτήτων από την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την «προσφορά» τους στα ιδιωτικά και δημόσια ΙΕΚ (μετα-δευτεροβάθμια εκπαίδευση).
Η εκπαιδευτική κοινότητα δεν αναγνωρίζει καμία διαθεσιμότητα-απόλυση  συναδέλφου και θα παλέψει με όλα τα μέσα για την επαναφορά τους στον φυσικό τους χώρο που δεν είναι άλλος από το Δημόσιο Σχολείο.
Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου δεσμεύεται, με τις αποφάσεις τις Γενικής Συνέλευσης, να μην ανοίξει κανένα σχολείο τον Σεπτέμβρη αν δεν επαναλειτουργήσουν οι ειδικότητες που καταργήθηκαν, αν δεν επιστρέψουν οι συνάδελφοι στα σχολεία τους και αν συνεχιστεί η κατάργηση του Δημόσιου Σχολείου.
Ζητήθηκε, επίσης, από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας η παρέμβασή του, όπως και όλων των συναδέλφων που κατέχουν θέσεις ευθύνης (Περιφερειακός Διευθυντής, Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολείων) στην κατεύθυνση στήριξης της εκπαίδευσης και όχι της πολιτικής διάλυσης του Υπουργείου.
Παλεύουμε για να:
•μην υλοποιηθεί το πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμος και να μείνει στα χαρτιά!
•μη γίνει καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση.
•μη γίνει κανένα κλείσιμο σχολείου, καμία συγχώνευση, καμία κατάργηση θέσης εργασίας.
•να σταματήσουμε τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.
•να καταργηθούν τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και οι αντεργατικοί νόμοι.
•να ανατραπεί η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ  μαζί με τις κυβερνήσεις που την υλοποιούν.
Αποφασίσαμε σήμερα, 22/7 στο κέντρο αγώνα (3ο ΓΕΛ):
α)να  συνεχίσουμε τον πολύμορφο αγώνα που ήδη ξεκινήσαμε για όλη την περίοδο του καλοκαιριού.
Η κορύφωση του αγώνα μας θα γίνει με την έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβρη.
β) Τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τον Ιδιωτικών υπαλλήλων την Τρίτη 19:30 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας, με αίτημα την ματαίωση του νομοσχεδίου για εργασία τις Κυριακές.
γ) Τη διοργάνωση συλλαλητηρίου με το συντονιστικό σωματείων, την Πέμπτη 25/7, ώρα 7:30 μ. μ. στην Πλατεία Ελευθερίας. Να γίνει ημέρα μεγάλης συλλογικής απάντησης!
δ) Την ίδια μέρα Πέμπτη 25 Ιουλίου να ανοίξουν σχολεία του Νομού, με ευθύνη των συλλόγων διαδασκόντων, όπου θα αποφασιστούν και θα οργανωθούν ενημερωτικές συζητήσεις για την δημόσια εκπαίδευση  και πολιτιστικές εκδηλώσεις .
ε) Ορίζεται νέα συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα και όλων των συναδέλφων που ενδιαφέρονται στο  «κέντρο αγώνα», 3ο Γενικό Λύκειο, την Τετάρτη 24 Ιουλίου, όπου θα προγραμματιστούν νέες δράσεις και πρωτοβουλίες.
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00 π. μ. έως 13:00 μ. μ.
Διόρθωση συντονιστικού αγώνα: Στο προηγούμενο ενημερωτικό γράφτηκε εκ παραδρομής «να προωθήσει τον συντονισμό αγώνα και αντίστασης με ΑΔΕΔΥ – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ.» Η σωστή διατύπωση είναι:
Να προωθήσει τον συντονισμό αγώνα και αντίστασης με πρωτοβάθμια σωματεία και με την παρουσία ΑΔΕΔΥ και ΕΚΗ. Συνεχίζουμε τον αγωνιστικό συντονισμό με τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων που βρίσκονται στο στόχαστρο των απολύσεων και σε κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο (ΕΡΤ, ΟΤΑ, ΥΓΕΙΑ,) και κάθε σωματείο που θεωρεί αναγκαίο τον συντονισμό για την ανατροπή αυτής της επίθεσης.
ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!
Συσπειρωμένοι με τους συναδέλφους μας που «διατίθενται», τους αναπληρωτές που είναι απολυμένοι, τους σχολικούς φύλακες που απολύονται, όλους τους εργαζόμενους και άνεργους.
Τους μαθητές των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ που δε θα βρίσκουν σχολείο, αλλά και όλους τους μαθητές – δηλώνοντας εντίμως ότι θα παλέψουμε να μην απουσιάζει κανείς από τα σχολεία μας την 1η του Σεπτέμβρη. Με συλλογικό τρόπο, με τα σωματεία μας αντιμετωπίζουμε τη νέα κατάσταση για τους εκπαιδευτικούς.
Δεν θα αφήσουμε κανέναν από τους 2.500 σε όλη τη χώρα και τους 60 περίπου συναδέλφους μας στο Ηράκλειο που τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας-απολύσεων να μείνει μόνος του! Δεν αφήνουμε κανέναν να γίνει θυσία στον βωμό της κρίσης!
για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου
Ο πρόεδρος
Λάζαρος Μάρκου
Ο γενικός γραμματέας
Αντώνης Περαντωνάκης

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)