Υποχρεωτικές μετατάξεις καθηγητών με φύλλα πορείας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Ετοιμάζονται τα φύλλα πορείας για χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Στη δεύτερη φάση της διάλυσης του δημόσιου σχολείου μπαίνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μετά την ψήφιση του νόμου για τις υποχρεωτικές μετατάξεις των εκπαιδευτικών. Όπως καταγγέλλει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, στο άρθρο 82 του νόμου 4172/13, προστέθηκε παράγραφος η οποία προβλέπει την υποχρεωτική μετάταξη χιλιάδων καθηγητών που θα χαρακτηριστούν υπεράριθμοι είτε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είτε σε διοικητικές θέσεις τις οποίες θα αποφασίζει ο εκάστοτε υπουργός Παιδείας, ερήμην των υπηρεσιακών συμβουλίων!

Έχοντας ως κύριο όπλο τις ρυθμίσεις για την αύξηση του ωραρίου, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ετοιμάζεται να βγάλει υπεράριθμους χιλιάδες καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι στη συνέχεια είτε θα πάρουν φύλλο πορείας για να καλύψουν τη θέση που θα τους βρει ο υπουργός, είτε, αν δεν συμμορφωθούν με τη φανταρίστικη λογική της υπηρεσίας, θα λάβουν το χαρτί της απόλυσης. Ήδη καταρτίζονται λίστες καρατόμησης τις οποίες η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών χαρακτηρίζει στημένες και δηλώνει ότι δεν θα τις αποδεχτεί. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών, τα πλεονάσματα που θα παρουσιάσει το υπουργείο Παιδείας ανά Διεύθυνση και Περιφέρεια Εκπαίδευσης, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής, είναι πλασματικά και μεθοδευμένα, καθώς οφείλονται πρώτον στην αύξηση του ωραρίου και δεύτερον στο γεγονός ότι υπολογίζονται μόνο οι ώρες που προκύπτουν από τα μαθήματα της πρώτης ανάθεσης.
Επίσης, οι υπολογισμοί του υπουργείου Παιδείας δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες λειτουργίας των σχολείων.
Όπως τονίζει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, για να υπολογιστούν τα πραγματικά κενά για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, πρέπει όλα τα τμήματα να έχουν μέχρι 20 μαθητές και τα εργαστήρια μέχρι 10. Φαίνεται πλέον καθαρά ότι την κυβέρνηση το μόνο που την ενδιαφέρει είναι ένα σχολείο με λιγότερους και ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη, τι μαθήματα θα γίνονται, ποιοι θα τα κάνουν και ποιες θα είναι οι συνέπειες για τη μόρφωση των παιδιών, τονίζουν οι εκπρόσωποι των καθηγητών και επαναλαμβάνουν ότι σε ένα σχολείο που υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει.
Τέλος, προειδοποιούν ότι δεν θα δεχτούν καμία μετάταξη έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκει ο δήθεν υπεράριθμος εκπαιδευτικός. Να σημειωθεί ότι οι οριζόντιες και μπακαλίστικες πρακτικές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας για μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού στην τεχνική εκπαίδευση έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα απόλυση ακόμη και εκπαιδευτικούς που η ίδια βράβευσε για τις καινοτόμες πρακτικές τους...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)