Απολύσεις έδειξε ο Στουρνάρας στην ΟΛΜΕ

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Καμία γραπτή δέσμευση ότι δεν θα γίνουν απολύσεις εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα μέσω κατάργησης των ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση δεν έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, στη χθεσινή συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ. Αντιθέτως, επέμεινε ότι θα γίνουν χιλιάδες ακόμη απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους.
Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να πάρει πίσω τις αποφάσεις για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, αίτημα που απορρίφθηκε από τον Γ. Στουρνάρα. Ο υπουργός απέφυγε επίσης να δώσει απάντηση σχετικά με τις περικοπές των κονδυλίων για τη λειτουργία των σχολείων και την αύξηση των δαπανών. Οι εκπαιδευτικοί, αφού συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της ΟΛΜΕ επί της Ερμού, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών, όπου διεξήχθη η προγραμματισμένη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό.
Ο κ. Στουρνάρας μας είπε ότι χάρηκε πολύ που μας είδε, αλλά εμείς δε χαρήκαμε καθόλου. Όχι μόνο δεν μας καθησύχασε, αλλά αντιθέτως αύξησε τις ανησυχίες μας, καθώς μας ενημέρωσε ότι θα γίνουν άλλες 4.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους, ενώ για το 2014 προβλέπονται συνολικά 11.000 , ανέφερε προς τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θ. Κοτσιφάκης, υπογραμμίζοντας ότι ο υπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας.
Παράλληλα, επανέλαβε την πρόθεση της Ομοσπονδίας για δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο Γ. Στουρνάρας τον Σεπτέμβριο θα μας βρει μπροστά του, θα υπάρξει κοινωνική αναταραχή , κατέληξε ο Θ. Κοτσιφάκης. Ένα σχολείο κέντρο αγώνα ανά περιοχή, τον Αύγουστο.
Πρόθεση της ΟΛΜΕ είναι να διατηρήσει ένα σχολείο ανοιχτό σε κάθε περιοχή τον Αύγουστο ως κέντρο αγώνα και ενημέρωσης. Την Πέμπτη, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, συναντήθηκαν ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και υπογράμμισαν την ανάγκη συντονισμού και πραγματοποίησης κοινών δράσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονιακών πολιτικών. Υπενθυμίζεται ότι σε καθεστώς διαθεσιμότητας έχουν τεθεί 2.000 καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων που καταργήθηκαν από τα επαγγελματικά και τεχνικά λύκεια, ενώ από τη λίστα διαθεσιμότητας δεν γλίτωσαν ούτε οι εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους, που αρχικά είχαν εξαιρεθεί. Με την πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, καταργείται η ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε πριν από μία εβδομάδα, με την οποία εξαιρούνταν από το μέτρο της διαθεσιμότητας οι λειτουργοί της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης που ήταν κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)