Συνάντηση του Πρύτανη με τον Υπουργό Παιδείας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Panepisthmio ATHINASΜετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 8 Αυγούστου 2013, ο Πρύτανης, καθηγητής Θεοδόσης Ν. Πελεγρίνης, συναντήθηκε σήμερα, 21 Αυγούστου 2013 και ώρα 12:00, με τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθηγητή κον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, καθηγητή κον Αθανάσιο Κυριαζή για το άκρως σοβαρό ζήτημα της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας των διοικητικών υπαλλήλων.
Από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας δηλώθηκε ότι το μέτρο αφορά σε όλα τα Πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. της χώρας χωρίς, ωστόσο, να έχει καταλήξει σε σχετικό επιμερισμό.
Από την πλευρά του Ε.Κ.Π.Α. επισημάνθηκε η αναγκαιότητα της διατήρησης του προσωπικού, σύμφωνα με το υπόμνημα που επισυνάπτεται, και τονίστηκε ότι σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει η λειτουργία του Ιδρύματος σε διοικητικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο.
Το Υπουργείο Παιδείας άκουσε με πολλή προσοχή τα επιχειρήματα από την πλευρά του Πανεπιστημίου μας και επιφυλάχθηκε για την οριστική απάντησή του περιμένοντας, ενδεχομένως, εποικοδομητικές εισηγήσεις, στο πλαίσιο μιας νέας συνάντησης –εισηγήσεις οι οποίες θα μπορούσαν να διαμορφωθούν στη Συνεδρία της 27ης-8-13 προγραμματισμένης Συγκλήτου.
Συναφώς επισυνάπτεται το έγγραφο υπόμνημα που υποβλήθηκε στον Υπουργό και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου.
Από το Γραφείο του Πρύτανη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)