Κατατέθηκε η πρώτη προσφυγή εκπαιδευτικών στα διοικητικά δικαστήρια κατά της διαθεσιμότητας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Συνάδελφοι,  κατατέθηκε η πρώτη προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια για τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών!  Δείτε παρακάτω την σχετική επιστολή δικηγορικού γραφείου.  
 
  









AP. PAPACONSTANTINOU & ASSOCIATES LAW FIRM
30-32 Patriarchou Ioakim str., 10675 Athens - Kolonaki
Tel. 0030210-7222007, Fax 0030210-7222182
ΠΡΟΣ:  κ.κ. Β. Χατζηγιαννάκη, Χ. Ρόκου, Αγγ. Μπακογιάννη
ΥΠΟΨΗ:
ΚΟΙΝΟΠ.: Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε διαθεσιμότητα
ΘΕΜΑ: ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Αγαπητές κυρίες.
Σε συνέχεια της επικοινωνίας μας για το υπόψη θέμα, σας ενημερώνουμε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 26/8 θα καταθέσουμε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών την πρώτη ομαδική αίτηση ακυρώσεως κατά της από 31.07.2013 αποφάσεως του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την οποία διαπιστώνεται η κατάργηση οργανικών θέσεων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι εκπαιδευτικοί που τις κατέχουν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 82 του ν. 4172/2013 και της υποπαραγράφου Ζ.2 του ν. 4093/2012. Η πρώτη αυτή ομαδική αίτηση ακυρώσεως αφορά τις ειδικότητες: Γραφικών Τεχνών, Νοσηλευτικής, Φυσιοθεραπείας, Γραφιστικής, Διακοσμητικής και Βρεφονηπιοκόμων. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που προβάλλουμε με την αίτηση ακυρώσεως, οι προαναφερόμενες νομοθετικές διατάξεις για τη διαθεσιμότητα προσκρούουν στις συνταγματικές αρχές της αξιοκρατίας, της ισότητας, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, της μονιμότητας, καθώς και της αναλογικότητας.
Εξάλλου, στις αρχές Σεπτεμβρίου πρόκειται να καταθέσουμε αντίστοιχες αιτήσεις αναστολής εκτελέσεως ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών με αίτημα την αναστολή εκτέλεσης της διαθεσιμότητας για τους συγκεκριμένους προσφεύγοντες εκπαιδευτικούς.
Σημειώνεται, τέλος, ότι σε αντίθεση με τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι ως συμβασιούχοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσφεύγουν κατά της διαθεσιμότητάς τους με αγωγές και αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων στα αστικά δικαστήρια, οι Εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι και προσφεύγουν στο Διοικητικό Εφετείο.
 Τις συγκεκριμένες υποθέσεις χειρίζομαι προσωπικώς.
Θα σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη των υποθέσεων.
          Παρακαλούμε να ενημερώσετε τους συναδέλφους σας της ομάδας που συντονίζετε.
Με φιλικούς χαιρετισμούς

Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)