Συνέντευξη του Υπουργού παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
1Arvanitopoulos

Συνέντευξη του Υπουργού παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου δημοσιεύει σήμερα Σάββατο η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».
Στη συνέντευξη ο υπουργός Παιδείας προαναγγέλλει:
  1. Οργανική θέση στο σχολείο για όλους τους εκπαιδευτικούς, «χωρίς όρια ωρών και γραφειοκρατικά τερτίπια τοποθέτησης, που γεννούν ανασφάλεια και αδιαφάνεια». .
  2. Απορρόφηση εντός του τρέχοντος τριμήνου, της πλειονότητας των καθηγητών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, στο υπουργείο Υγείας, σε Δήμους (βρεφονηπιοκόμοι), και σε δομές επαγγελματικής κατάρτισης,
Διαβεβαιώνει ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει :
«θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει. Αυτή ήταν, άλλωστε, και η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την 23η Ιουλίου 2013»
Στη συνέντευξη, ο κ. Αρβανιτόπουλος, παραδέχεται ότι η φετινή χρονιά θα ξεκινήσει με 10.000 αναπληρωτές καθηγητές λιγότερους, ως αποτέλεσμα της αναπόφευκτης δημοσιονομικής προσαρμογής. ισχυρίζεται όμως, ότι το πρόβλημα έχει κυρίως να κάνει με «την κακοδαιμονία του εκπαιδευτικού μας συστήματος, σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, δεν ήταν οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, που έπρεπε να καλύψουν οι αναπληρωτές, αλλά η στρεβλή, πρόχειρη και πελατειακή κατανομή των διορισμών και των μεταθέσεων της τελευταίας εικοσαετίας».
Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις δηλώνει ότι η ΟΛΜΕ, «με περίσσεια ευκολία, απειλεί με απεργιακές κινητοποιήσεις. Να είστε σίγουροι ότι εκφράζει μια ισχνή μειοψηφία και όχι την κοινότητα των εκπαιδευτικών. Πιστεύω ότι, επειδή η ελληνική κοινωνία, η ελληνική οικογένεια καθημερινά απειλείται από τη δυσβάσταχτη οικονομική πραγματικότητα, δεν χρειάζεται, δεν αντέχει τεχνητές οξύνσεις και συνδικαλιστικές ασκήσεις».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)