Καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει ! Δήλωση του υπουργού Παιδείας.

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Τη διαβεβαίωση ότι καμμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει, έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε σημερινή τους συνάντηση.
«Θέλω να διαβεβαιώσω το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας με τον πλέον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει. Αυτή ήταν, άλλωστε, και η απόφαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την 23η Ιουλίου», δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι «η διαδικασία των μετατάξεων, με την οποία θα καλυφθούν κενά από πλεονάζοντες, εξελίσσεται ομαλά και θα ληφθούν υπόψη και οι προτιμήσεις των εκπαιδευτικών».
Αναφορικά με το θέμα της διαθεσιμότητας, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι «έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε αυτοί που έχουν να κάνουν με επαγγέλματα υγείας και αυτό είναι περίπου το 60% του αριθμού, να απορροφηθούν από Οργανισμούς του Υπουργείου Υγείας» και παράλληλα «γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ούτως ώστε και οι υπόλοιποι να απορροφηθούν από άλλους Οργανισμούς του Δημοσίου και Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας που σχετίζονται με την κατάρτιση».
Ο υπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε επίσης ότι «επειδή σήμερα η ελληνική οικογένεια σηκώνει αρκετά βάρη και περνάει δυσκολίες, το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσθέτουμε βάρη, αγωνίες και ανασφάλεια, ιδίως όσον αφορά στο εκπαιδευτικό σύστημα. Μέριμνα όλων και ιδιαίτερα ημών, πρέπει να είναι -και είναι- η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία μας, τα πανεπιστήμιά μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους και η ελληνική οικογένεια δεν θα έχει κανένα άγχος και καμία αγωνία».
Άκαρπη η συνάντηση με την ΟΛΜΕ 
Οι δηλώσεις Αρβανιτόπουλου έρχονται λίγο μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΟΛΜΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο έπειτα από σχετικό αίτημα του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θ. Κοτσιφάκης τόνισε ότι το προεδρείο της Ομοσπονδίας δεν πείσθηκε από τη συνομιλία που είχε με τον υπουργό και ότι θα επιμείνει στην πρόθεσή του για απεργιακή κινητοποίηση με την έναρξη του σχολικού έτους.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)