Έγραψε ιστορία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Έγινε ο πρώτος Έλληνας που συμμετέχει σε All Star Weekend στο NBA!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Με τον Andre Drummond σε "δαιμονισμένη" κατάσταση και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίζει πολλή ώρα, η ομάδα του Grant Hill νίκησε αυτή του Chris Webber στο "Rising Stars Challenge".

Αλλη μια ιστορική βραδιά για το ελληνικό μπάσκετ γράφτηκε από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στη Νέα Ορλεάνη. Ο 19χρονος rookie των Bucks έγινε ο πρώτος Ελληνας που αγωνίστηκε σε ματς All Star Weekend και συγκεκριμένα στο "Rising Stars Challenge", με το οποίο άνοιξε η αυλαία του τριημέρου για το 2014. Ο παίκτης της ομάδας του Milwaukee συστήθηκε σε όλο τον πλανήτη, ακόμη και σε όσους δεν είχαν δει μέχρι σήμερα παιχνίδι των Bucks και όλοι ελπίζουμε ότι βρίσκεται ακόμη στην αρχή μιας τεράστιας καριέρας.

Το ματς ήταν αυτό ακριβώς που περίμεναν όλοι. Ελεύθερο στο πρώτο ημίχρονο, πριν μετατραπεί σε τρομερή μονομαχία στην επανάληψη και συγκεκριμένα στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά, η παρέα του Αντετοκούνμπο κατάφερε να φτάσει στη νίκη με το χορταστικό 142-136.

Ο πρώτος Ελληνας All Star, ο Α-ΣΤΑ-ΜΑ-ΤΗ-ΤΟΣ Drummond και οι "καυτοί" Waiters - Hardaway

Ο Γιάννης έπαιξε 17 λεπτά, έμεινε στο παρκέ στο τέλος του αγώνα, σκόραρε 9 πόντους με 3/3 δίποντα, 3/4 βολές, είχε 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο και έγραψε και τον επίλογο με ένα δυναμικό ανάποδο κάρφωμα που κέρδισε το χειροκρότημα. Ο MVP Andre Drummond έκανε ρεκόρ με τα 25 ριμπάουντ που μάζεψε και πρόσθεσε και 30 πόντους με 12/21 δίποντα, ενώ ο Dion Waiters που πήρε φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο είχε 31 πόντους με 4/6 τρίποντα.

Κορυφαίος των ηττημένων, που ήταν ούτως ή άλλως το αουτσάιντερ, ο Tim Hardaway Jr. (36 πόντοι, 12/23 σουτ), την ώρα που ο Anthony Davis (16 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και ο Michael Carter-Williams (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 9 ασίστ) βοηθούσαν, αλλά δεν συνδύαζαν την καλή τους εμφάνιση με νίκη απέναντι στους πιο έμπειρους αντιπάλους τους.

Οι αρχικές πεντάδες των δυο ομάδων και η εξέλιξη της αναμέτρησης

Η ομάδα του Chris Webber, η οποία είχε 7 rookies και δυο δευτεροετείς, ξεκίνησε με τους Michael Carter-Williams, Victor Oladipo, Kelly Olynyk, Jared Sullinger, Anthony Davis.

Η ομάδα του Grant Hill, στην οποία βρίσκονταν 8 δευτεροετείς και μόλις ένας rookie, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ξεκίνησε με τους Damian Lillard, Bradley Beal, Harrison Barnes, Andre Drummond, Jonas Valanciunas.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο. Το αποδεικνύει και το σκορ του (67-66 για την Team Hill), με τον Andre Drummond να "καθαρίζει" τις φάσεις κοντά στο καλάθι, να μαζεύει τα επιθετικά ριμπάουντ και να καρφώνει σαν σε προπόνηση. Οι 11 πόντοι του Lillard και οι 4 του Γιάννη (2/2 δίποντα, 2 ασίστ, 2 λάθη) σε 8:29 συμμετοχής βρίσκονταν απέναντι από τον εξαιρετικό Carter-Williams (15 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ) και τον Tim Hardaway που ενώ έπαιξε μόλις 11 λεπτά, πρόλαβε να πάρει 10 σουτ.

Στην επανάληψη οι δυο ομάδες συνέχισαν να απαντούν η μια στην άλλη, μέχρι ο Waiters και ο Hardaway να επιδοθούν σε έναν άτυπο διαγωνισμό τριπόντων με εύστοχα σουτ από αρκετά μακριά. Στο τέλος ο Drummond ευστόχησε σε μερικές βολές για να διατηρήσει το προβάδισμα η ομάδα του, έσπασε το ρεκόρ των συνολικών ριμπάουντ στην ιστορία αυτών των αγώνων και αναδείχθηκε, φυσικά, σε MVP της αναμέτρησης.

Απρόοπτο με το βραβείο του MVP!

Στο τέλος του ημιχρόνου ο Drummond δήλωσε πως "στόχος είναι να κερδίσω και να πάρω το MVP". Το κατάφερε με μια σπουδαία εμφάνιση, όμως όταν έφτασε η στιγμή να ανταμειφθεί για τους κόπους του, είδε το βραβείο να πέφτει και να σπάει! Παρόλα αυτά, αντέδρασε με χαμόγελο και παρά την δεδομένη αμηχανία της στιγμής, το σήκωσε στον αέρα με την χαρακτηριστική κίνηση των θριαμβευτών...

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)