Παραμένει σε κώμα ο Σουμάχερ, δεν αντιδρά στα εκούσια ερεθίσματα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
diaforetiko.gr : newego LARGE t 1101 54309075 type12713 600x263 Bild:  Δεν αντιδρά στα εκούσια ερεθίσματα ο Σουμάχερ

Δύο εβδομάδες αφότου οι γιατροί άρχισαν σταδιακά να ξυπνούν τον Μίκαελ Σουμάχερ, ο θρύλος της Formula 1 εξακολουθεί να παραμένει σε κώμα, σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας Bild.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 έχει συχνά παρουσιάσει μόνο ανακλαστικές συσπάσεις από τη στιγμή που του μειώθηκε το αναισθητικο και δεν ανταποκρίνεται σε εκούσια ερεθίσματα.

Παρόλα αυτά όπως λέει η Bild, η σύζυγός του, Κορίνα -που βρίσκεται σε καθημερινή βάση στο πλευρό του- συνεχίζει να ακολουθεί τις οδηγίες των γιατρών μιλώντας του συνεχώς, προκειμένου να βοηθήσει την κατάστασή του.

Σε ερώτηση της εφημερίδας για το αν οι ασθενείς αντιλαμβάνονται ομιλίες ενώ είναι σε κώμα, ο καθηγητής Χάιντς Πέτερ Μέκε της κλινικής του Αμβούργου, δήλωσε ότι «οι οικείες φωνές, παραδείγματος χάρη μελών της οικογένειας του ασθενούς, έχουν μία κατευναστική επίδραση πάνω τους. Τους δίνει μία αίσθηση ασφάλειας».

Όπως γράφει η γερμανική έκδοση, ασθενείς στην κατάσταση του Σουμάχερ έχουν δείξει σημάδια βελτίωσης όταν ακούν συνέχεια μια γνώριμη φωνή. Οι ασθενείς που παραμένουν σε κώμα για πάρα πολύ καιρό δεν μπορούν να ξυπνήσουν, ή αν το κάνουν, παρουσιάζουν νοητική ανεπάρκεια και αλλαγές στην προσωπικότητα τους.

Ακόμη το ρεπορτάζ αναφέρει και την επίσκεψη του προσφάτως αποσυρθέντος Ρος Μπράουν, που συνεργαζόταν στενά με τον Σουμάχερ στην εποχή της δόξας του στη Φεράρι, ο οποίος μπήκε την περασμένη Πέμπτη στο νοσοκομείο από την πόρτα του προσωπικού, προκειμένου να ξεγλιστρήσει από τα μέσα ενημέρωσης.


Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)