Μαθήματα στο πλοίο για σχολείο του Ληξουρίου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Σε σχολείο δεν αποκλείεται να μετατραπεί το κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στο Ληξούρι και στο οποίο φιλοξενούνται κάτοικοι της Κεφαλονιάς που έχουν μείνει χωρίς στέγη από τα ισχυρά "χτυπήματα" του Εγκέλαδου.

Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τετάρτη (12/02), ο δήμαρχος του νησιού Αλέξανδρος Παρίσης πρότεινε τα παιδιά του Γενικού λυκείου Ληξουρίου, το κτίριο στο οποίο στεγάζεται έχει κριθεί ακατάλληλο, να συνεχίσουν τα μαθήματα τους στο πλοίο.

Μάλιστα, όπως τόνισε έχει ήδη ενημερώσει σχετικά τον εφοπλιστή στον οποίο ανήκει το κρουαζιερόπλοιο και ο τελευταίος έχει δεχτεί να διαθέσει ειδικές αίθουσες που διαθέτει το πλοίο για τα γίνουν τα μαθήματα. Εντός των επόμενων ωρών θα ενημερωθεί και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που αναμένεται στο νησί και εφόσον συναινέσουν όλοι οι φορείς, το σχέδιο θα υλοποιηθεί άμεσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεταφορά από και προς το συγκεκριμένο πλοίο γίνεται με λάντζες, καθώς είναι αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι του Ληξουρίου, που έχει υποστεί ζημιές.

Τσελέντης: Το κυρίως φαινόμενο έχει λήξει"

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης όσον αφορά την σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά.

"Το κυρίως φαινόμενο έχει λήξει. Απλώς από καιρού εις καιρόν, μπορεί να έχουμε μετασεισμούς που μπορεί να είναι και λίγο ισχυροί. Πάντως, σεισμό μεγάλο αποκλείεται να έχουμε στην ευρύτερη περιοχή της Παλικής" δήλωσε στο ΑΠΕ ο καθηγητής, ο οποίος επεσήμανε ότι ο σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το μεσημέρι εντάσσεται στο πλαίσιο της σεισμικής ακολουθίας.

 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)