Δέκα καθημερινά λάθη που κόβουν πολύτιμα χρόνια ζωής

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Δέκα καθημερινά λάθη που κόβουν πολύτιμα χρόνια ζωής 
Όταν νιώθουμε καλά είναι λογικό να γινόμαστε λίγο πιο παράτολμοι και να μη δίνουμε σημασία σε πράγματα που μπορεί να μας στοιχίσουν αργότερα.

Αν θέλουμε όμως να γλιτώσουμε, σύμφωνα με το onmed.gr, μερικές επισκέψεις στο γιατρό όσο περνούν τα χρόνια, καλό θα είναι να πάρουμε τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα.


Πόσες φορές έχετε πει έστω και μία από τις παρακάτω 10 φράσεις;


1. Τα πατατάκια δεν είναι ανθυγιεινά
Αντιθέτως, τα πατατάκια είναι ο εχθρός! Αν θέλουμε να φάμε πατάτες πρέπει να τις βράζουμε ή να τις ψήνουμε στο φούρνο. Τα τυποποιημένα πατατάκια περιέχουν βλαβερά λιπαρά που αυξάνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα. Το αποτέλεσμα είναι ο κίνδυνος καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού.


2. Παίρνω το αυτοκίνητο για να πάω στο περίπτερο
Κάθε μορφή σωματικής άσκησης βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Δεν είναι ανάγκη να πηγαίνουμε καθημερινά στο γυμναστήριο, όμως πρέπει να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία να κινηθούμε.


3. Δεν πίνω ποτέ νερό
Τα αναψυκτικά δεν είναι υποκατάστατο του νερού. Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το νερό. Κάθε σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού βασίζεται στο νερό. Η αφυδάτωση δεν αποκαθίσταται με τα αναψυκτικά, καθώς περιέχουν τεράστιες ποσότητες ζάχαρης.


4. Βάζω πολύ αλάτι παντού
Η αυξημένη κατανάλωση αλατιού έχει σαν αποτέλεσμα την υπέρταση. Το αλάτι κάνει το σώμα να αποθηκεύει περισσότερο νερό κι έτσι η αρτηριακή πίεση αυξάνεται. Όσο πιο υψηλή είναι η αρτηριακή πίεση, τόσο περισσότερο καταπονείται η καρδιά.


5. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσω προφυλακτικό
Το προφυλακτικό δεν χρησιμοποιείται μόνο για την πρόληψη μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα παρουσιάζουν τεράστια έξαρση τα τελευταία χρόνια κι έτσι η προφύλαξη είναι επιτακτική στο σεξ.


6. Καπνίζω, αλλά το έχω περιορίσει πολύ
Τα λίγα τσιγάρα είναι σίγουρα καλύτερα από τα πολλά, είναι όμως χειρότερα από το καθόλου! Το κάπνισμα προκαλεί βλάβες σε κάθε σύστημα του οργανισμού και κόβει χρόνια ζωής.


7. Δεν πίνω αλκοόλ μετά τις 9 οπότε μπορώ να πάρω υπνωτικά χάπια
Ο συνδυασμός αλκοόλ και συνταγογραφούμενων υπνωτικών οδηγεί σε προβλήματα υγείας και όχι στον καλύτερο ύπνο.


8. Δεν πηγαίνω στο γιατρό γιατί νιώθω μια χαρά
Η πρόληψη είναι απαραίτητη εάν θέλουμε να αποφύγουμε σοβαρές ασθένειες. Η μαστογραφία και το τεστ Παπ είναι απαραίτητα ώστε να παρακολουθούμε την πορεία της υγείας μας.


9. Ακούω μια χαρά, απλώς έχει παντού φασαρία
Η απώλεια ακοής είναι μια φυσιολογική εξέλιξη όσο μεγαλώνουμε. Αν και δεν πέθανε ποτέ κανείς από κώφωση, η ποιότητα ζωής μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο καλά ακούμε.


10. Δε χρειάζομαι γυαλιά, χρειάζομαι πιο μακριά χέρια
Η πρεσβυωπία είναι μία ακόμη φυσιολογική εξέλιξη στην πορεία της ζωής. Ακόμη κι αν εμφανιστεί νωρίς τα γυαλιά είναι απαραίτητα και διευκολύνουν τη ζωή μας. Πολλά μπορούν να συμβούν άλλωστε αν δε διαβάσουμε σωστά την ημερομηνία λήξης σε μια συσκευασία.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)