Αποκρυπτογράφηση αρχαίου πινάκιου αποκαλύπτει: Η Κιβωτός του Νώε ήταν στρογγυλή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Προϊστορικό πινάκιο, που αποκρυπτογραφήθηκε πρόσφατα και εκτιμάται ότι είναι 4.000 ετών, φέρνει νέα στοιχεία στην επιφάνεια … αποδεικνύοντας πως η Κιβωτός του Νώε ήταν στρογγυλή!
Το πινάκιο που βρέθηκε στην αρχαία Μεσοποταμία, δηλαδή το σημερινό Ιράκ και εκτίθεται στο Βρετανικό Μουσείο, έχει χαραγμένη την ιστορία του κατακλυσμού σε σφηνοειδή γραφή και περιγράφει την Κιβωτό ως ένα ελαφρύ στρογγυλού σχήματος σκάφος, με κύρια υλικά της τα σχοινιά, τους κορμούς δέντρων και την πίσσα.
Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις και περιέχει τις προδιαγραφές για την Κιβωτό του Νώε, η οποία λέγεται ότι έσωσε δύο ζώα από κάθε είδος και μια χούφτα ανθρώπων από την καταστροφική πλημμύρα. Μάλιστα στην πινακίδα αναγράφεται:  «Τα ζώα που θα σωθούν θα πρέπει να μπουν στην Κιβωτό κατά ζεύγη και κάθε ζεύγος ζώων θα αποτελείται από αρσενικό και θηλυκό».
Η εν λόγω περιγραφή της Κιβωτού δεν συμπίπτει με αυτή που ξέρουμε από την Βίβλο, στην οποία γίνεται λόγος για ένα συνηθισμένο μακρόστενο σκάφος. Ωστόσο από τους ιθύνοντες θα ληφθεί υπόψη ότι οι άνθρωποι που έγραψαν την ιστορία του κατακλυσμού, ενδέχεται να προσάρμοσαν τα στοιχεία του ιστορικού γεγονότος, βάσει του δικού τους τόπου αλλά και του χρόνου που ζούσαν οι ίδιοι.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)