Ο Έλληνας «Ιντιάνα Τζόουνς» που κυνηγάει χαμένους θησαυρούς

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Ο Ελληνας «Ιντιάνα Τζόουνς» ξαναχτυπά -Ψάχνει σεντούκια με χρυσό στα Τρίκαλα

Έχει γίνει γνωστός ως ο Ελληνας «Ιντιάνα Τζόουνς». Με την ομάδα του επιδόθηκε για τρία στο κυνήγι του θησαυρού αναζητώντας την «τράπεζα» του Αλή Πασά στη Βασιλική Καλαμπάκας. Δεν τον βρήκε, αλλά δεν το βάζει κάτω. Ο Ευάγγελος Δήμας είναι έτοιμος να ξαναχτυπήσει.
Ο 66χρονος ομογενής χρυσοθήρας από την Αυστραλία, με καταγωγή από την Εύβοια, είναι σε στάση αναμονής προκειμένου να αρχίσει νέες έρευνες για ένα διαφορετικό θησαυρό. Αυτόν που πιστεύει ότι υπάρχει στη Χρυσαυγή Τρικάλων. Και δηλώνει βέβαιος ότι θα βρει σεντούκια με χρυσό που θα δώσουν ανάσα στο ελληνικό κράτος.

«Τα μηχανήματα έδειξαν χρυσό σε μεγάλες ποσότητες. Ισως δεν είναι του μεγέθους της Βασιλικής, αλλά φτάνει για να μην έχει ανάγκη το κράτος να βάζει αυτούς τους δυσβάστακτους φόρους», είπε στο «Εθνος» ο Δήμας, επικεφαλής οκταμελούς ομάδας που κατέθεσε φάκελο με ιστορικές μαρτυρίες και σχεδιαγράμματα στις αρμόδιες υπηρεσίες. Πριν από μερικά 24ωρα, ο δήμος Τρικκαίων έδωσε το «πράσινο φως» για τις έρευνες. Απαιτείται όμως έγκριση και από άλλες υπηρεσίες, όπως η αρχαιολογική και οι ένοπλες δυνάμεις, προκειμένου να πάρει την τελική άδεια για τις εκσκαφές από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οι έρευνες στη Βασιλική για το θησαυρό του Αλή Πασά δεν απέδωσαν καρπούς. Η υπόθεση- που είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των τουρκικών ΜΜΕ κάνοντας λόγο για μερίδιο του τουρκικού κράτους σε περίπτωση ανεύρεσης- σταμάτησε όταν το γεωτρύπανο έπεσε σε φλέβα... νερού και όχι χρυσού.

«Στη Βασιλική υπάρχει κάτι πολύ μεγάλο, αλλά κάποιοι δεν λένε να το καταλάβουν. Σκάψαμε κάτω από το κανάλι με το νερό και βρήκαμε τα δωμάτια. Μας σταμάτησε η Επιθεώρηση Εργασίας γιατί λέει ήταν επικίνδυνο και ο χώρος σφραγίστηκε», δήλωσε στο «Εθνος» ο κ. Δήμας, αλλά πρόσθεσε αισιόδοξος ότι στη Χρυσαυγή θα βρει τα σεντούκια.

Όσο για εκείνους που γελούν; «Με λοιδορούν ότι σκορπάω άσκοπα τα λεφτά μου, αλλά θα κάνω υπομονή και θα τους απαντήσω δείχνοντάς τους τον θησαυρό», απάντησε ο χρυσοθήρας.


http://www.iefimerida.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)