Με αίμα βάφτηκε αγώνας dragster στο Ελληνικό - Νεκρός 19χρονος αναβάτης, χαροπαλεύει ένας ακόμη νεαρός

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Με αίμα βάφτηκε αγώνας dragster στο Ελληνικό -Νεκρός 19χρονος αναβάτης, χαροπαλεύει ένας ακόμη νεαρόςMoιραία κατάληξη είχε αγώνας dragster στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Ενας 19χρονος αναβάτης έχασε τη ζωή του και ένα ακόμα νέο παιδί, 23 ετών, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση αρχικά στο Ασκληπιείο της Βούλας και στη συνέχεια στο ΚΑΤ όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.
Το δυστύχημα προκλήθηκε  όταν ο 23χρονος διαγωνιζόμενος έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στον 19χρονο, καθώς εκείνος αποχωρούσε από την πίστα με τη μηχανή του (ένα «φτιαγμένο» παπάκι).
Σύμφωνα με αυτοπτες μάρτυρες, το δυστύχημα οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε ανθρώπινο λάθος καθώς δόθηκε εκκίνηση σε δεύτερο αγώνα προτού προλάβει να αποχωρήσει ο διαγωνιζόμενος του προηγούμενου αγώνα.
Ο 19χρονος σκοτώθηκε επιτόπου, ενώ ο 23χρονος διακομίστηκε αρχικά στο Ασκληπιείο Βούλας και στη συνέχεια στο ΚΑΤ όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.
Προανάκριση για το τραγικό δυστύχημα διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ελληνικού, που εξετάζει αν οι διοργανωτές είχαν λάβει τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται για τους αγώνες. Μάλιστα όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, δεν είχε εκδοθεί σχετική άδεια από την Τροχαία, γι' αυτό αναζητούνται οι υπεύθυνοι.
Ο όρος dragster αφορά σε αγώνες επιτάχυνσης από στάση σε μια ίσια διαδρομή. Στους αγώνες dragster συμμετέχουν ειδικά τροποποιημένα αυτοκίνητα και μηχανές ώστε να αναπτύσσουν πολύ μεγάλες ταχύτητες. Οι αγώνες γίνονται συνήθως σε ζευγάρια με τους διαγωνιζόμενους να τρέχουν σε δύο ευθείες.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)