Η ιδέα του facebook υπήρχε από το 1902!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Το Facebook έγινε 102 ετών: Η ιδέα του «βιβλίου προσώπων» υπήρχε από το 1902 
Μπορεί στις 4 Φεβρουαρίου το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο να έγινε 10 χρονών, ωστόσο σύμφωνα με τους ερευνητές η ιδέα του «βιβλίου προσώπων», προϋπήρχε ακόμα και του ίδιου του Ζάκερμπεργκ.

Οπως αναφέρει η ερευνήτρια Αμι Σελ, μελετώντας τα Βρετανικά Εθνικά Αρχεία ανακάλυψε ότι τα «βιβλία προσώπων» ήταν κοινή πρακτική στις ανδρικές λέσχες, αλλά και στις οικογένειες της υψηλής κοινωνίας της Βρετανίας.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την μελέτη παλαιών φύλλων της εφημερίδας «The Western Times» που κυκλοφορούσε στο Εξετερ, λέσχες της πόλης δημιούργησαν ένα μεγάλο άλμπουμ, όπου κάθε μέλος τους είχε τη δική του σελίδα, με ζωγραφισμένο το πρόσωπό του, την οποία ανανέωνε μόνο του.

«Οι κύριοι της λέσχης μπορούσαν να ενημερώνουν τη σελίδα τους, γράφοντας για τις δραστηριότητές τους, το κυνήγι, τις απόψεις τους για τα βιβλία και την πολιτική» εξηγεί η Σελ, αποκαλύπτοντας ότι η ιδέα του Facebook ήταν μάλλον πολύ πιο παλιά απ' ότι νομίζαμε.

Μάλιστα, η Σελ προσθέτει: «σε πολλά εξοχικά σπίτια είχε γίνει κανόνας, ότι κάθε νέος καλεσμένος θα έπρεπε να ζωγραφίσει ο ίδιος το πρόσωπό του και να υπογράψει με το όνομά του στη σελίδα του, δραστηριότητα που προκαλούσε μεγάλη ευθυμία».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)