Πώς ο ιδρυτής του Facebook έβγαλε 3,2 δισ. δολάρια μέσα σε μια μέρα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Πώς ο Ζούκερμπεργκ του Facebook μέσα σε μια μέρα έβγαλε 3,2 δισ. δολάρια  
Μέσα σε μια ημέρα, προχθές Πέμπτη, οι ιδρυτές της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης έβγαλαν 4,5 δισ. δολάρια. Ο ένας από αυτούς μόνος, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ συγκεκριμένα, έβγαλε 3,2 δισ. δολάρια. 

Πώς τα καρπώθηκαν; Μπορεί συγκεκριμένα χθες, κανένας από τους τρεις ιδρυτές του Facebook να μην κούνησε το μικρό του δαχτυλάκι, αλλά για να το πετύχουν αυτό (να βλέπουν δηλαδή τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να μεγαλώνουν ιλλιγιωδώς) έχουν δουλέψει πολύ στο παρελθόν. Συγκεκριμέν,α είχαν μια από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές ιδέες, το ίδιο το Facebook.

Ετσι, χθες οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί «φούσκωσαν» γιατί απλά η μετοχή του Facebook έκλεισε σε τιμή ρεκόρ στη Wall Street, 61,08 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 14,1%, ανεβάζοντας την αξία του FB στα 150 δισ. δολάρια.. To άλμα ακολούθησε την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δ' τριμήνου, σύμφωνα με τα οποία τα έσοδα της Facebook κατέγραψαν άνοδο 63% στα 2,59 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 2,35 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι η συνολική περιουσία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέρχεται στα 27,4 δισ.δολάρια, ενώ το 2013 ενισχύθηκε κατά 12,4 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)