5 σούπερ ροφήματα για δίαιτα!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Όταν είμαστε σε δίαιτα (διατροφή, συντήρηση, ό,τι διατροφικό Γολγοθά διανύει ο καθένας, τέλος πάντων), από ένα σημείο και μετά το ζήτημα δεν είναι «τι» θα φάμε, αλλά «τι» (μπορούμε) να πιούμε.
Γιατί, άντε με τις λιχουδιές, πειθαρχούμε και κλείνουμε τα μάτια – και το στόμα – σε ό,τι μας βάζει σε πειρασμό. Αλλά η δίψα και η λαχτάρα για κάτι δροσιστικό που δεν θα μας φορτώσει με θερμίδες όσες τρεις πιατάρες μακαρόνια, πώς αντιμετωπίζεται;
Εύκολα! Υπάρχουν επιλογές που θα μας δροσίσουν, δεν θα μας στείλουν ντουγρού στο περίπτερο για μια θερμιδογόνα βόμβα εντός μπουκαλιού, μπορούμε να τις φτιάξουμε μόνοι μας, για να μην αναφέρουμε το πόσο καλό κάνουν στην δίαιτα μας!
Επιλογή Νο1: Παγωμένο γκρέιπ φρουτ με λεμόνι
Αν σας αρέσει η πικρή classy γεύση του «χρυσού» εσπεριδοειδούς, μπορείτε να φτιάξετε ένα δροσιστικό ρόφημα με τριμμένο πάγο. Λίγες σταγόνες λεμόνι θα ενισχύσουν τη γεύση του φυσικού αναψυκτικού σας και θα «σπάσουν» την πικρίλα, κάνοντας το πιο ελκυστικό ακόμη και σε όσους δεν θέλουν ούτε να το μυρίσουν! Υπ’ όψιν ότι το γκρέιπ βοηθά τον μεταβολισμό, αλλά δεν είναι για χόρταση. Μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές!
Επιλογή Νο2: Ένα ποτήρι νερό, αλλιώς…
Οι φρεσκοστυμμένοι χυμοί δεν είναι το καλύτερο σας κι ακόμη κι αν τους περνάτε από σουρωτήρι, όλα αυτά τα φλουδάκια και τα κουκουτσάκια σας ανατριχιάζουν; Υπάρχει λύση! Παγώστε καλά ένα μπουκάλι νερό και αρωματίστε το με ολόκληρες φέτες φρούτων της αρεσκείας σας. Μία φέτα lime, ένα φύλλο δυόσμου, ένα κομμάτι φράουλας ή ένα ξυλάκι κανέλλας, δεν φαντάζεστε πόσο άρωμα δίνει στο νερό και πόσο πιο εύκολη κάνει την κατανάλωση των απαραίτητων λίτρων ημερησίως.
Επιλογή Νο3: Smoothie χωρίς ζάχαρη!
Ποιος είπε ότι τα smoothies πρέπει να ξεχειλίζουν από ζάχαρη και λιπαρά; Υπάρχουν φρούτα, όπως το ροδάκινο, το καρπούζι και οι φράουλες που λόγω της γλυκιάς γεύσης τους, δεν χρειάζονται κανένα άλλο γλυκαντικό. Μπλέντερ, πάγος και το ρόφημα σας είναι έτοιμο, για να μην αναφέρουμε ότι ειδικά το καρπούζι (εντάξει, θα κάνετε μία προσπάθεια παραπάνω για να απαλλαγείτε από τα κουκουτσάκια, αλλά αξίζει) περιέχει αργινίνη, ένα θαυματουργό αμινοξύ, που βοηθά στη μείωση του λίπους και τη φυσική αύξηση της μυϊκής μάζας!
Επιλογή Νο4: Πράσινο τσάι, ο «βασιλιάς» των υγιεινών αναψυκτικών
Ό,τι έχετε ακούσει για το πράσινο τσάι, πιστέψτε το. Εκτός από εύγευστο, λόγω των κατεχινών και των αντιοξειδωτικών ουσιών που περιέχει, λειτουργεί αποτρεπτικά στη συσσώρευση λίπους στο σώμα και προστατεύει την καρδιά και το ήπαρ! Παγωμένο και αρωματισμένο με λίγη μέντα, βασιλικό, lime ή λεμόνι, είναι η καλύτερη και η πιο υγιεινή επιλογή. Αν το φτιάχνετε μόνες σας, απλώς θέλει λίγη προσοχή το σημείο απ’ όπου το αγοράζετε.
Επιλογή Νο5: Αϊράνι light – Γεύση ανατολής με 0% λιπαρά!
Το αϊράνι – το επίσημο αναψυκτικό των γειτόνων Τούρκων – είναι μάλλον παρεξηγημένο ως «φορτωμένο» με θερμίδες, αφού το βασικό του συστατικό είναι το γιαούρτι. Όμως, μπορούμε να το απολαύσουμε φτιάχνοντας το και με γιαούρτι 0% λιπαρών, χωρίς αλάτι, παγωμένο νερό και άφθονο πάγο. Το αποτέλεσμα που θα δώσει το μπλέντερ στο ποτήρι σας θα είναι ανώτερο απ’ οποιοδήποτε σκεύασμα γάλακτος του εμπορίου και φυσικά χωρίς τα συντηρητικά που έτσι κι αλλιώς πάνε «πίσω» την προσπάθεια σας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)