Η Κιβωτός του Νώε θα επέπλεε ακόμα και με 70.000 ζώα: Ένα εκπληκτικό πείραμα από το Πανεπιστήμιο του Leicester

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Η Κιβωτός του Νώε θα επέπλεε ακόμα και με 70.000 ζώα -Ενα εκπληκτικό πείραμα από 
Πόσα ζώα τελικά θα μπορούσε να φιλοξενήσει η Κιβωτός του Νώε χωρίς φυσικά να βυθιστεί; Την απάντηση δίνουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Leicester, οι οποίοι μετά από ένα εκπληκτικό πείραμα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο αριθμός θα μπορούσε να φθάσει ακόμα και τα 70.000 ζώα.
Λαμβάνοντας υπόψιν τις διαστάσεις που αναφέρονται στη Βίβλο, οι ερευνητές υποστηρίζουν πως η Κιβωτός του Νώε θα μπορούσε να επιπλεύσει ακόμα και αν μεταφέρονταν στο εσωτερικό της δύο ζώα από κάθε είδος.
Σύμφωνα με την Telegraph, η ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών από το Τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο δεν είναι σίγουροι πως τελικά τα ζώα θα χωρούσαν σε αυτό τη βάρκα. Ωστόσο, δηλώνουν βέβαιοι πως θα άντεχε το βάρος 70.000 ζώων χωρίς να βυθιστεί.
Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Θεός έδωσε εντολή στο Νώε να κατασκευάσει ένα σκάφος με διαστάσεις 300 πήχεις μήκος, 50 πήχεις πλάτος και 30 πήχεις ύψος – συνιστώντας ξύλο gopher (έτσι αναφέρεται στη Βίβλο) για την τεράστια σωσίβια λέμβο.
Οι φοιτητές υπολόγισαν πως η εβραϊκή και αιγυπτιακή μέθοδος μέτρησης πήχεων αντιστοιχεί στα 48,2 εκατοστά, με αποτέλεσμα η Κιβωτός να έχει μήκος 144 μέτρα.
«Δε νομίζω πως η Βίβλος μπορεί να θεωρηθεί επιστημονικά ακριβής πηγή πληροφοριών, οπότε υποθέτω πως εκπλαγήκαμε όταν ανακαλύψαμε πως όντως αυτό μπορούσε να είναι και σωστό. Δεν αποδεικνύουμε πως είναι αλήθεια, αλλά η ιδέα σίγουρα θα μπορούσε να ευδοκιμήσει» ανέφερε ο 22χρονος φοιτητής Τόμας Μόρις.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)