Πρωτότυπες ιδέες για να στολίσετε το σπίτι σας με λουλούδια

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Η άνοιξη μπήκε για τα καλά, τα λουλούδια βρίσκονται σε πλήρη ανθοφορία και όσοι από εσάς δεν υποφέρετε από αλλεργίες έχετε αμέτρητους λόγους για να τα βάλετε στο σπίτι σας με πρωτότυπες διακοσμητικές πινελιές.
Εμπνεόμαστε, λοιπόν, από τα άπειρα και σαγηνευτικά χρώματά τους, από το μεθυστικό άρωμά τους και προχωράμε με την καλύτερη διάθεση στην δημιουργία! Θα ανανεωθεί ο χώρος σας και μαζί με αυτόν και εσείς...

«Κρεμάστε τους κήπους σας ψηλά» (κι ας μην είναι της Βαβυλώνας!)

Μια υπέροχη, ατμοσφαιρική ιδέα είναι να μαζέψετε κλαδιά από δέντρα και, τοποθετώντας τα σε έναν μεγάλο μεταλλικό κουβά, να φτιάξετε ένα υποτυπώδες δέντρο. Σε αυτό κρεμάστε διάφορα γυάλινα βαζάκια ή μπουκαλάκια που σας έχουν περισσέψει από προϊόντα και δένοντάς τα με πετονιά και σπάγκο φέρτε την φύση στο σπίτι σας!
Εάν σας έχει ξεμείνει κανένα κλουβάκι από τα πουλάκια σας, φυτέψτε εκεί παχύφυτα που δεν θέλουν πολύ νερό, και... ιδού:

Αμέτρητοι τρόποι για να τοποθετήσετε τα λουλούδια στο σπίτι

Όλοι έχουμε «χαζέψει» πολλές φορές τις βιτρίνες κάποιων ανθοπωλείων, παρατηρώντας πόσο δημιουργικός μπορεί να γίνει κάποιος αντλώντας την πρώτη ύλη του από την φύση. Ξετυλίξτε, λοιπόν, και εσείς την φαντασία σας δίνοντας την προσωπική σας πινελιά...

Διάφανα και πορσελάνινα

Τα δοχεία αυτά είναι ιδανικά για να αναδείξουν με τον πιο απλό τρόπο την μαγεία και την ομορφιά των χρωμάτων. Δοχεία διάφανα στα οποία θα κρύψετε επιμελώς μέσα το πράσινο σφουγγάρι που χρησιμοποιείται και στα ανθοπωλεία και θα αρχίσετε να «καρφώνετε» άνθη συνθέτοντας... ομορφιές! Η επανάληψη είναι ένα μικρό τρικ, το οποίο θα δώσει χαρακτήρα στις συνθέσεις σας αφού τα πολλά έντονα και διαφορετικά χρώματα των λουλουδιών κουράζουν, πολλές φορές, το μάτι.
Η κηπουρική είναι μια δραστηριότητα που και τα παιδιά συμπαθούν ιδιαιτέρως. Μάθετέ τα να δημιουργούν όμορφες ανθοσυνθέσεις, αλλά και να φυτεύουν! Στο «παιχνίδι» μπορούν κάλλιστα να μπουν και οι ανοιξιάτικοι βολβοί, με πολύ λίγο χώμα, οι οποίοι λόγω του καιρού ανθίζουν άμεσα. Εμπλουτίστε τους με βότσαλα, χοντρά σχοινιά, έγχρωμους σπάγκους και ό,τι άλλο φανταστείτε!

Στολίζοντας με ...vintage διάθεση!

Χρησιμοποιήστε αυτοσχέδιες κατασκευές, τις οποίες θα αναδείξετε από τα «περισσεύματα» της αποθήκης σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να στολίσετε μια παλιού τύπου ραφιέρα, σε κάποια συρταράκια της οποίας θα βάλετε τα γλαστράκια σας!
Ακόμα και τα μεταλλικά κουβαδάκια είναι καλαίσθητα με λουλούδια στο εσωτερικό τους και θα τονίσουν πολλές άχρωμες γωνιές του σπιτιού σας.
Καφάσια, παλέτες, χαρτόκουτα με μια πρασινάδα μέσα φαίνονται σαν το καλύτερο διακοσμητικό που σίγουρα δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

Εκμεταλλευτείτε χαρτιά, εφημερίδες, σπάγκους...

Ακόμα και τα πιο λιτά, άχρωμα, πλαστικά γλαστράκια, μπορούν να αναδειχθούν αν τοποθετηθούν πολλά μαζί, μέσα σε ένα δισκάκι!
Φτιάξτε, ακόμα, μικρά μπουκετάκια για τους καλεσμένους σας με πολύ φαντασία και θα τους κληροδοτήσετε σίγουρα το ανοιξιάτικο πνεύμα και το χαμόγελο στα χείλη!

Ανθοδοχεία μπορούν να γίνουν...

...οι λάμπες σας, ως ένα εντυπωσιακό βαζάκι, κρεμαστό ή διακοσμητικό art de la table!

Ακόμα και τα λαχανικά της εποχής...

...μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό σας και να κοσμήσουν το χώρο της κουζίνας, αφού έχουν και αυτά έντονα χρώματα και μυρωδιές! Βάλτε τα φρέσκα μπαχαρικά και μυρωδικά σας σε βαζάκια και τα λεμόνια, τα πορτοκάλια, ή τα λάιμ σε μεγάλες γυάλες με νερό επάνω στο τραπέζι! Ο χώρος θα μεταμορφωθεί...
Λουλούδια, λουλούδια πολλά, τόσο διαφορετικά, τόσο πολύχρωμα, στους κήπους, στους αγρούς, στις γλάστρες... Αλλά, ακόμα καλύτερα, μέσα στο σπιτικό μας, το οποίο θα πλημμυρίσει με το άρωμά τους και την λάμψη τους. Θα σας απογειώσουν την διάθεση και θα μετατραπούν στο απόλυτο ανοιξιάτικο διακοσμητικό.
Δώστε τους το βήμα να υπηρετήσουν την φαντασία σας και να καλύψουν την ανάγκη σας για δημιουργία. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει σίγουρα, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Καλή επιτυχία!

http://www.mama365.gr/
http://e-didaskalia.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)