Ο Αντόνιο Μέουτσι εφηύρε το τηλέφωνο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Ο Αντόνιο Μέουτσι εφηύρε το τηλέφωνο και όχι ο Γκράχαμ Μπελ, «αποφάσισε» το Κογκρέσο

O Iταλοαμερικανός Αντόνιο Μέουτσι, και όχι ο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, όπως ξέραμε, είναι ο εφευρέτης του τηλεφώνου, υποστηρίζουν οι Αμερικανοί βουλευτές.
Με απόφασή τους, που έχουν υιοθετήσει δια βοής, οι Αμερικανοί αντιπρόσωποι έχουν δηλώσει ότι «πρέπει να αναγνωριστεί η ζωή και το έργο του Αντόνιο Μέουτσι καθώς και η εργασία του στην εφεύρεση του τηλεφώνου».
Σύμφωνα με το κείμενο της απόφασης ο Αντόνιο Μέουτσι είχε εγκαταστήσει ένα υποτυπώδες σύστημα τηλεπικοινωνίας μεταξύ της υπόγειας κατοικίας του στη Νέα Υόρκη και του υπνοδωματίου της γυναίκας του στον πρώτο όροφο.
Παρουσίασε την εφεύρεσή του το 1860 σε τοπική ιταλόφωνη εφημερίδα και το 1871 ζήτησε ένα προσωρινό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αλλά επειδή δεν είχε τα οικονομικά μέσα να το ανανεώσει, το άφησε να εκπνεύσει το 1874.
Η πατέντα ευρεσιτεχνίας του τηλεφώνου δόθηκε τελικά, δύο χρόνια αργότερα, το 1876 στον Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ, ο οποίος εργαζόταν στο εργαστήριο που ο Μέουτσι κατέθεσε το υλικό του, σύμφωνα πάντα με το κείμενο της απόφασης.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)