Ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός στη χώρα μας τη Μεγάλη Παρασκευή, καθώς αναμένονται και πάλι αρκετές βροχές και καταιγίδες. Από το Μεγάλο Σάββατο όμως θα αρχίσει η βελτίωση και έτσι την Κυριακή του Πάσχα σε όλη τη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες. Πιο αναλυτικά:

Την Μ. Παρασκευή 18/04, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και τοπικές καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν κυρίως τη Δυτική και τη Βόρεια Ελλάδα. Θα υπάρχουν πάντως και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Ανατολική Πελοπόννησο και το Αιγαίο. Οι θερμοκρασίες δε θα σημειώσουν αξιόλογη μεταβολή.

Το Μ. Σάββατο 19/04, ο κύριος όγκος των φαινομένων θα μετατοπιστεί στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, με τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην Ηπειρωτική Ελλάδα βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Μακεδονία, όπου θα πέσουν και χιόνια στα ορεινά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το πρωί και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα όμως από το μεσημέρι και μετά θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση και έτσι το βράδυ της Ανάστασης οι μόνες περιοχές που ενδέχεται να βρέξει τοπικά θα είναι τα ορεινά της Δυτικής Στερεάς.

Την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος σε ολόκληρη τη χώρα με αραιές μόνο νεφώσεις οι οποίες τις πρωινές κυρίως ώρες θα είναι κατά τόπους αυξημένες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει λόγω των νοτιάδων βαθμιαία άνοδο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)