FBI: Παιδεραστής καθηγητής είχε διδάξει και σε σχολείο της Αθήνας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
FBI: Παιδεραστής καθηγητής είχε διδάξει και σε σχολείο της Αθήνας
Διεθνής έρευνα του FBI για την αναζήτηση εκατοντάδων θυμάτων καθηγητή που κακοποιούσε σεξουαλικά παιδιά επί 42 χρόνια και εργάστηκε μεταξύ άλλων, στο σχολείο ACS στην Ελλάδα τη διετία 1978-1980, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, που επικαλείται τις επίσημες ανακοινώσεις των αμερικανικών αρχών.
 Όπως αναφέρει το CNN, ο William James Vahey που δίδαξε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες σε σχολεία σε όλο τον κόσμο αυτοκτόνησε τον περασμένο μήνα στη Μινεσότα.

Το FBI τον χαρακτηρίζει ως έναν από τους πιο επικίνδυνους παιδεραστές όλων των εποχών και διεξάγει διεθνή έρευνα για να εντοπίσει θύματά του σε όλο τον κόσμο.

Ο άνδρας αυτοκτόνησε τον περασμένο Μάρτιο, δύο μέρες αφότου ομοσπονδιακός δικαστής του Χιούστον έδωσε εντολή για έρευνα στα usb stick που είχε στην κατοχή του ο δράστης, τα οποία περιείχαν σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του CNN, ο Vahey ήταν δάσκαλος και μάλιστα δίδαξε για περισσότερα από 40 χρόνια σε σχολεία σε εννιά χώρες του κόσμου, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα, όταν κατά τη διετία 1978-1980 ήταν μεταξύ των εργαζομένων του American Community School.

Στα USB sticks υπήρχαν εικόνες τουλάχιστον 90 θυμάτων από το 2008, αγόρια ηλικίας 12 έως 14 ετών που κοιμούνταν ή ήταν αναίσθητα.

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί σε μέρη όπου ο Vahey ταξίδεψε με τα παιδιά. Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, το FBI έχει αναρτήσει φωτογραφίες του παιδεραστή καθηγητή και ζητά να τον αναγνωρίσουν θύματα του σε όλο τον κόσμο.

Οι αμερικανικές Αρχές τον χαρακτηρίζουν ως τον πιο επικίνδυνο παιδεραστή που έχουν δει ποτέ.

Ο Vahey είχε σπίτια στο Λονδίνο, στο Hilton Head Island, στη Νότια Καρολίνα ενώ ταξίδευε πολύ. Εργάστηκε σε σχολεία διδάσκοντας διάφορα μαθήματα, ήταν προπονητής αγοριών στο μπάσκετ και συνόδευε τακτικά παιδιά σε πολυήμερες εκδρομές.

Η δράση του αποκαλύφθηκε από μια οικιακή βοηθό που είχε στη Νικαράγουα, η οποία και παρέδωσε στους υπευθύνους του σχολείου που δίδασκε ο Vahey ένα USB stick που περιείχε φωτογραφίες παιδιών που είχε κακοποιήσει.

Αμέσως ενημερώθηκε το FBI, αλλά ο ηλικιωμένος πλέον άντρας είχε θέσει τέλος ο ίδιος στη ζωή του, πριν προλάβει να συλληφθεί.

Σύμφωνα με το FBI τα σχολεία όπου δίδαξε με χρονολογική σειρά ήταν:
- American Nicaraguan School in Managua, Nicaragua (2013-2014)
- Southbank International School in London, United Kingdom (2009-2013)
- Escuela Campo Alegre in Caracas, Venezuela (2002-2009)
- Jakarta International School in Jakarta, Indonesia (1992-2002)
- Saudi Aramco Schools in Dhahran, Saudi Arabia (1980-1992)
- American Community School in Athens, Greece (1978-1980)
- Passargad School in Ahwaz, Iran (1976-1978)
- American School of Madrid in Spain (1975-1976)
- American Community School of Beirut in Lebanon (1973-1975)
- Tehran American School in Iran (1972-1973)


Το FBI καλεί όποιον έχει πληροφορίες για τον Vahey ή πιστεύει ότι ήταν θύμα του να στείλει εμπιστευτικό email στο HOvictimassistance@ic.fbi.gov ή να επικοινωνήσει με την πλησιέστερη αμερικανική πρεσβεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Vahey ξεκίνησε να διδάσκει σε ιδιωτικά σχολεία το 1972 και δρούσε επί 42 χρόνια.

Το τελευταίο σχολείο που δίδαξε ήταν το American Nicaraguan School στην Pista Suburbana στη Μανάγκουα της Νικαράγουας, από τον Αύγουστο του 2013 έως τις 11 Μαρτίου του 2014, δύο μέρες πριν αυτοκτονήσει.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)