22 Ιουλίου 2012: Η Ελλάδα παγώνει από την άγρια κακοποίηση της 15χρονης Μυρτούς από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Φωτό-σοκ: Έτσι ήταν και έτσι έγινε η 15χρονη Μυρτώ μετά την επίθεση από τον δράκο της Πάρου



Ήταν 22 Ιουλίου 2012 στην Πάρο
Η 15χρονη τότε Μυρτώ μαζί με την οικογένειά της βρίσκονταν για διακοπές στη Χρυσή Ακτή στην Πάρο. Η Μυρτώ κάποια στιγμή αποφάσισε να κάνει μια βόλτα στην παραλία μόνη της. Τότε ήταν που συνάντησε για πρώτη φορά τον πακιστανικής καταγωγής Αχμέτ Βακάς. Αυτή ήταν και η φορά που τη σημάδεψε.

Την ημέρα της επίθεσης που δέχθηκε, η Μυρτώ δεν έκανε μπάνιο. Η αδερφή της, μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις εκείνης της χρονιάς είχε έρθει στο νησί, όπως λέει η μητέρα της, Μαίρη Κοτρώτσου. «Η Μυρτώ είχε πάει μια βόλτα, της είχα πει να μην αργήσει. Πέρασαν δέκα λεπτά, την πήρα τηλέφωνο στο κινητό και δεν το σήκωνε. Όταν τη βρήκαμε, φαινόταν ότι πέθανε, ήταν πολύ χτυπημένη και είχε χάσει αρκετό αίμα», θυμάται η κ. Κοτρώτσου, δύο χρόνια από την επίθεση που δέχθηκε η κόρη της.

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2013, η Μυρτώ νοσηλεύθηκε για επτά μήνες σε θεραπευτήριο της Βοστόνης. Εισήχθη στο Spaulding Rehabilitation Hospital, το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, θεωρείται από τα καλύτερα κέντρα αποκατάστασης για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στη Βοστόνη η κ. Κοτρώτσου έμπλεξε χωρίς όπως λέει να γνωρίζει αφού έγιναν διάφοροι έρανοι για χρήματα υπέρ της Μυρτούς, τα οποία, σύμφωνα με την ίδια, ποτέ δεν έφθασαν στα χέρια τους. «Εγώ ζητούσα να επιστραφούν πίσω στους ανθρώπους που τα δώρισαν για το παιδί μου. Δεν είχα χρήματα για δικηγόρους να τα βάλω μαζί τους», σημειώνει η κ. Κοτρώτσου.
Κάποιους μήνες αργότερα και συγκεκριμένα περί τα τέλη Ιανουαρίου 2014, η Μυρτώ επέστρεψε από την Αμερική και από τότε νοσηλεύεται σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα με την κατάσταση της υγείας της να παραμένει σταθερή. «Έχει δείξει κάποια βήματα βελτίωσης αλλά οι γιατροί λένε ότι υπάρχει ακόμη δρόμος για να διανύσει. Εμείς όμως δεν θα πάψουμε να ελπίζουμε», λέει η μητέρα της και προσθέτει: «Είναι θαύμα όμως που έζησε το παιδί μου μετά την τραγωδία που πέρασε. Πιστεύω ότι η Μυρτώ καταλαβαίνει τους γύρω της και κάποιες φορές χαμογελάει. Όμως, δεν μπορεί να μιλήσει, κάτι που συνήθιζε να κάνει ασταμάτητα πριν το ατύχημά της. Ωστόσο, υπάρχουν σημάδια βελτίωσης».

«Γύρισα την κοπέλα ανάσκελα και την χτύπησα με μία μεγάλη πέτρα -βάρους πέντε κιλών- πάνω από το αριστερό της μάτι. Την είχα αρπάξει από το λαιμό και προσπαθούσα να την κρύψω σε μια σχισμή, όμως εκείνη αντιστεκόταν και με έβριζε. Την κτυπούσα συνέχεια με την πέτρα... Είδα να τρέχουν αίματα στο πρόσωπό της και πέταξα την πέτρα στην θάλασσα. Στην αρχή εγώ πήγα να της αρπάξω το κινητό για να το πουλήσω και να στείλω λεφτά στην άρρωστη μάνα μου, στο Πακιστάν, που έχει ανάγκη. Για να την πλησιάσω προσποιήθηκα ότι μιλούσα κι εγώ στο κινητό. Την ακινητοποίησα και της το πήρα. Όμως εκείνη κουνιότανε και άρχισα στην αρχή να της ρίχνω μπουνιές στο σώμα. Της έβγαλα το παντελόνι και το μαγιό και την κακοποίησα. Μόλις τελείωσα σκουπίστηκα με τα ρούχα της! Της είχα βγάλει το παντελόνι και το μαγιό και τα πέταξα μακριά για να μην τρέξει γρήγορα και ζητήσει βοήθεια. Μετά πήγα να την κρύψω στη σχισμή και άρχισα να την χτυπάω με την πέτρα. Αφού την εγκατέλειψα πήγα προς το εστιατόριο που δούλευα και πέταξα το κινητό στα σκουπίδια του ξενοδοχείου...» 
Απόσπασμα από την απολογία που έδωσε, στις 5 Αυγούστου 2012, σε αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και σε δικαστικούς ο 19χρονος «δράκος της Πάρου» ο οποίος περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την κακοποίηση της 15χρονης Μυρτούς αλλά και ό,τι προηγήθηκε και ακολούθησε της εγκληματικής επίθεσης.

Ο Πακιστανός αναφέρει ακόμα ότι μετά την επίθεση πήγε στο υπόγειο κατάλυμά του, έκανε μπάνιο και αργότερα έπλυνε τα ρούχα του.

Τέλος συγκλονιστική είναι η κατάθεση της μητέρας του άτυχου κοριτσιού. Όπως προκύπτει από την κατάθεσή της είχε πάει από νωρίς το απόγευμα σε μικρή παραλία κοντά στη «Χρυσή Ακτή» και γύρω στις 6 ή ώρα το απόγευμα η άτυχη Μυρτώ της ζήτησε να πάει για πρώτη φορά στα βραχάκια, για σωματική της ανάγκη, απ' όπου επέστρεψε σχετικά γρήγορα. Λίγη ώρα αργότερα η Μυρτώ -όπως καταθέτει η μητέρα της- της ζήτησε να πάει πάλι προς τα βράχια της «Χρυσής Ακτής» για να ακούσει μουσική από το κινητό της. Της είχε ζητήσει να την καλέσει στο κινητό της για να αναχωρήσουν από το σημείο.
«Μετά από μισή ώρα άρχισα να την καλώ στο κινητό και αυτό ήταν κλειστό. Άρχισα να κινούμαι στην περιοχή πότε πεζή, πότε με το αυτοκίνητό μου και να την ψάχνω. Την καλούσα αλλά το τηλέφωνο ήταν κλειστό. Τότε έφυγα με το αυτοκίνητό μου και πήγα στην παραλία της Πούντας, όπου βρισκόταν η άλλη 19χρονη κόρη μου, για να ψάξουμε μαζί την Μυρτώ. Πήγαμε πάλι στη «Χρυσή Ακτή», όπου ψάχναμε να την βρούμε. Κάποια στιγμή κινήθηκα από την άλλη πλευρά της παραλίας, προς το ξενοδοχείο "Ποσειδών", και τότε μου φάνηκε ότι την είδα στα απέναντι βράχια. Πήγαμε τότε κοντά στο σημείο με την κόρη μου και την βρήκαμε....».

Ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς καταδικάστηκε σε ισόβια και 25 χρόνια και η Μυρτώ ακόμα δεν έχει επανέλθει...

Περισσότερα ενδιαφέροντα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)