Συνταγή για σπιτικές βάφλες

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Το αγαπημένο γλυκό σνακ μικρών και μεγάλων, με την τραγανή εξωτερικά και αφράτη εσωτερικά ζύμη και τα χαρακτηριστικά τετραγωνάκια που φυλακίζουν λαχταριστές δόσεις από σιρόπι καραμέλας ή σοκολάτας και λιωμένο παγωτό!
Φτιάχνονται τόσο εύκολα και, αν έχετε το ειδικό σκεύος για βάφλες, τις ψήνετε στιγμιαία. Το ιδανικό σερβίρισμα: Απλώνω την καυτή, αχνιστή βάφλα σε ένα πιάτο, βάζω επάνω του μια απολαυστική μπάλα παγωτό βανίλια και περιχύνω με άφθονη σάλτσα σοκολάτας. 
Χρόνος Προετοιμασίας:
10΄
Χρόνος Εκτέλεσης:
Ψήσιμο: 3΄ - 4΄ για κάθε βάφλα

Εκτέλεση:
Ρίχνω τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάω καλά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρά. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη), τη σκόνη βανίλιας, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύω πολύ καλά. Σταδιακά, προσθέτω το χλιαρό γάλα, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα, μέχρι να φτιάξω ένα τελείως ομοιογενές και παχύρρευστο μείγμα.
Λαδώνω τη βαφλιέρα (ειδική συσκευή για βάφλες που μοιάζει με στρογγυλή τοστιέρα. Εχει δύο στρογγυλές αντικολλητικές πλάκες χαραγμένες με βαθιά τετραγωνάκια για να δώσουν στις βάφλες το χαρακτηριστικό τους σχέδιο). Αν δεν έχετε βαφλιέρα αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τοστιέρα ή τηγάνι γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι καλό. Ρίχνω 4 – 5 κουταλιές περίπου, από το μείγμα στη βαφλιέρα και ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, ψήνω τη βάφλα για περίπου 3 λεπτά.
Βγάζω τη βάφλα και συνεχίζω μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.
Σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό και σος σοκολάτας ή καραμέλας, ή τη σερβίρω με μαρμελάδα, με ζάχαρη και ό,τι άλλο θέλω. 
Υλικά:
  • Για 6 βάφλες
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη), λιωμένο, χωρίς να κάψει
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ελάχιστο αλάτι
  • 2 φλιτζάνια (400 ml) φρέσκο γάλα, χλιαρό
Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)