Μηνυτήρια αναφορά του Υπουργού Παιδείας για διαρροή από την Τράπεζα Θεμάτων

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Πλήρη διερεύνηση και εκκίνηση όλων των νόμιμων διαδικασιών για απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών, σχετικά με την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ, ζητάει με μηνυτήρια αναφορά που απέστειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας, με επιστολή στον υφυπουργό Αλέξανδρο Δερμεντζόγλου, και επικαλούμενη δημοσίευμα ιστοσελίδας, είχε καταγγείλει "παραχάραξη ενδοσχολικών διαδικασιών" και πιο συγκεκριμένα για "τη διαδικασία που αφορά την εξέταση μαθημάτων με βάση την Τράπεζα Θεμάτων", κατά τις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ λυκείου.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ο υπουργός "υπέβαλε τη μηνυτήρια αναφορά στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, με γνώμονα την προτεραιότητα διατήρησης του αδιάβλητου και αξιοκρατικού χαρακτήρα όλων των εξετάσεων της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και λόγω της ανάγκης αποτροπής οποιασδήποτε διατάραξης του ενδεδειγμένου κλίματος στην εκπαιδευτική διαδικασία".
Στον εισαγγελέα διαβιβάστηκαν, επίσης, η αλληλογραφία της ΟΙΕΛΕ με τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου και δημοσιεύματα που αναφέρονταν στο θέμα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)