Λευκάδα - Τουριστικός οδηγός

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
 
Η Λευκάδα ανήκει στο σύμπλεγμα των Ιονίων νήσων, αλλά βρίσκεται πάρα πολύ κοντά την ηπειρωτική Ελλάδα και συνδέεται με αυτή με μία πλωτή, κινητή γέφυρα μήκους 50 μέτρων. Διαθέτει εντυπωσιακές ακτές με ξανθιά άμμο και καταγάλανα νερά, με γνωστότερες από αυτές να είναι το Πόρτο Κατσίκι, οι Εγκρεμνοί και το Κάθισμα.

Περισσότεροι τουριστικοί οδηγοί εδώ.


Χάρτης Λευκάδας 
 

Πώς θα πάτε και θα μετακινηθείτε στη Λευκάδα

Η Λευκάδα ανήκει στα Ιόνια νησιά, βρίσκεται πάνω από την Ιθάκη και τη Κεφαλονιά και δυτικά του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Η Λευκάδα χωρίζεται από την ηπειρωτική Ελλάδα με ένα τεχνητό κανάλι μήκους 25 μέτρων και 2 γέφυρες που το συνδέουν.

Μετάβαση στη Λευκάδα

Αεροπορικώς

Το νησί της Λευκάδας δεν διαθέτει αεροδρόμιο. Υπάρχει όμως το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ακτίου, στην Πρέβεζα, το οποίο απέχει μόλις 20 χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας. Η πρόσβαση σε αυτό μπορεί να γίνει με λεωφορείο ή με ταξί. Υπάρχουν καθημερινά πτήσεις που συνδέουν την Αθήνα- Διεθνής Αερολιμένας Ελευθέριος Βενιζέλος, με το 'Ακτιο και διαρκούν περίπου 45 λεπτά. Το αεροδρόμιο του Ακτίου συνδέεται επίσης με την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο, και τη Σητεία, στην Κρήτη. Κατά τη διάρκεια της υψηλής τουριστικής περιόδου, από τον Απρίλιο μέχρι και τον Οκτώβριο, υπάρχουν πτήσεις charter που συνδέουν το 'Ακτιο με διάφορες ευρωπαϊκές χώρες: Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία. Εάν κάνετε την κράτηση του αεροπορικού σας εισιτηρίου αρκετό χρόνο νωρίτερα, μπορείτε εξασφαλίσετε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές.

Οδικώς

Η απόσταση Λευκάδα-Αθήνα είναι 385 χιλιόμετρα. Μπορείτε να πάτε με το αυτοκίνητό σας μέσω της γέφυρας που συνδέει τη Λευκάδα με την Αιτωλοακαρνανία, χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρετε το αυτοκίνητό με το ferry boat. Εναλλακτικά, αν δε θέλετε να οδηγήσετε μπορείτε να φτάσετε με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, που αναχωρούν από τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα Από την Αθήνα τα δρομολόγια είναι καθημερινά και το ταξίδι διαρκεί περίπου 5 ώρες, ενώ η σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη είναι 2 φορές την εβδομάδα και το ταξίδι διαρκεί περίπου 7 ώρες. Η υποθαλάσσια σήραγγα Πρεβέζης-Ακτίου και η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου έχουν διευκολύνει κατά πολύ την πρόσβαση στο νησί της Λευκάδας.

Ακτοπλοϊκώς

Τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας, είναι τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια τα οποία αποτελούν πύλες εισόδου προς το Ιόνιο. Από το Νυδρί και τη Βασιλική, υπάρχουν καθημερινά ferry boats που συνδέουν τη Λευκάδα με την Κεφαλονιά, την Ιθάκη και με τα μικρότερα νησιά Σκορπιό, Σπάρτη, Μεγανήσι, Μαδουρή, Πριγκιποννήσια, Σκορπίδι. 

Πώς θα περιηγηθείτε στη Λευκάδα

Λεωφορείο

Η κεντρική στάση λεωφορείου στη Λευκάδα βρίσκεται στη μαρίνα, στην Οδό Γκολέμη, στην πρωτεύουσα. Τα εισιτήρια είναι πολύ φτηνά. Τα λεωφορεία ταξιδεύουν προς το ανατολικό τμήμα του νησιού πολύ συχνά, ενώ λιγότερα συχνά είναι τα δρομολόγια προς τη δυτική ακτή. Οι προορισμοί των λεωφορείων είναι οι εξής: Νυδρί, Βασιλική, Πόρος, 'Αγιος Νικήτας, Κατοχώρι, Καριότες, Καραβιάτικα και άλλοι.

Ταξί

Στη Λευκάδα οι υπηρεσίες των ταξί είναι διαθέσιμες να σας εξυπηρετήσουν με τον πιο ασφαλή και γρήγορο τρόπο, όλο το εικοσιτετράωρο. Υπάρχουν πιάτσες ταξί στην πρωτεύουσα και στα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα, αλλά είναι εξίσου εύκολο να βρείτε ένα ταξί στους κεντρικούς δρόμους του νησιού. Υπάρχει επίσης και υπηρεσία ράδιο ταξί. Για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς η χρέωση είναι προκαθορισμένη , ενώ για κάποιους άλλους υπάρχει κάποια ελάχιστη χρέωση στην οποία προστίθεται κάποια επιπλέον ανάλογα με τα χιλιόμετρα και την περιοχή που θέλετε να πάτε.

Αυτοκίνητο

Το αυτοκίνητο είναι το πιο ιδανικό μέσο για να εξερευνήσετε το νησί της Λευκάδας, δεδομένου ότι είναι αρκετά μεγάλο.

Βάρκες

Υπάρχουν διαθέσιμες μικρές βάρκες, καΐκια, που μπορούν να σας μεταφέρουν σε διάφορες παραλίες της Λευκάδος ή στα γειτονικά νησάκια Σκορπιό, Σπάρτη, Μεγανήσι, Μαδουρή, Πριγκιποννήσια, Σκορπίδι. 


Παραλίες στη Λευκάδα που αξίζει να επισκεφθείτε

Πόρτο Κατσίκι

Είναι η πιο δημοφιλής παραλία στη Λευκάδα και βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα. Έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές ως η καλύτερη παραλία της Ελλάδας και προσελκύει πολύ κόσμο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι μια αμμώδης παραλία με κρυστάλλινα νερά, περιτριγυρισμένη από βράχους, στην οποία έχετε πρόσβαση κατεβαίνοντας 80 σκαλιά. Μπορείτε να πάτε είτε με αυτοκίνητο και να το αφήσετε στην κορυφή του λόφου, είτε με καΐκι από το λιμάνι στο Νυδρί ή από τη Βασιλική.

Κάθισμα

Η παραλία Κάθισμα βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού σε απόσταση 14 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα. Είναι μια εξωτική παραλία, με λευκή άμμο, τυρκουάζ νερά και από τις πιο αγαπημένες στο νησί. Είναι πολύ καλά οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και αθλητικές δραστηριότητες.

Νυδρί

Στο χωριό Νυδρί, μπορείτε να επισκεφτείτε την ομώνυμη παραλία, που προσφέρει κάθε είδους ανέσεις στους επισκέπτες. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια, καθώς επίσης και θαλάσσιες δραστηριότητες. Είναι από τις πιο κοσμοπολίτικες παραλίες, στην ανατολική ακτή, σε απόσταση 17 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα. Η παραλία είναι ιδανική είτε για ηλιοθεραπεία, είτε για κολύμπι στα καθαρά νερά της.

Βασιλική

Θα τη βρείτε νότια της πρωτεύουσας, σε απόσταση 38 χιλιομέτρων στο χωριό Βασιλική. Είναι ιδιαίτερα γνωστή στους windsurfers, η οποίοι την προτιμούν εξαιτίας των ευνοϊκών ανέμων. Υπάρχουν windsurfing και sailing clubs, που προσφέρουν εξοπλισμό, αλλά και εκπαίδευση στους ενδιαφερόμενους. Η παραλία είναι μοναδική, με βοτσαλάκια και είναι ιδανική για άτομα κάθε ηλικίας. Στην περιοχή μπορείτε να βρείτε πολλά καταλύματα, μπαρ, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα.

'Αγιος Ιωάννης

Αν προτιμάτε περισσότερη ησυχία και δεν θέλετε κοσμικές παραλίες, επιλέξτε την παραλία του Αγίου Ιωάννη, που απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα. Είναι μια εξωτική ακτή με γαλαζοπράσινα νερά και λεπτή άμμο. Είναι η δεύτερη πιο δημοφιλή ακτή για windsurfing και kite surfing.

'Αγιος Νικήτας

Η μικρή, γραφική παραλία του 'Αγιου Νικήτα βρίσκεται στο ομώνυμο χωριό, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων δυτικά της πρωτεύουσας. Θα μαγευτείτε από την ομορφιά της τοποθεσίας και μπορείτε να φάτε ολόφρεσκο ψάρι σε κάποια από τις ψαροταβέρνες στην ακτή.

Εγκρεμνοί

Είναι άλλη μία απόκρημνη, αλλά πανέμορφη παραλία στη Λευκάδα. Βρίσκεται ανάμεσα σε λόφους και είναι προσβάσιμη μόνο κατεβαίνοντας τα 250 σκαλιά, που τη συνδέουν με την κορυφή του λόφου. Εξαιτίας της τοποθεσίας της είναι ιδιαίτερα ήσυχη, χωρίς πολύ κόσμο και προσφέρεται για οικογενειακές αποδράσεις. Μπορείτε να νοικιάσετε ομπρέλες και ξαπλώστρες. Βρίσκεται στη δυτική ακτή σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το κέντρο του νησιού και σίγουρα αξίζει να την επισκεφτείτε.

Πευκούλια

Είναι μια εξίσου δημοφιλής παραλία, κοντά στο χωριό 'Αγιος Νικήτας, στη δυτική ακτή. Είναι πολυσύχναστη γιατί είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες, με πεντακάθαρα νερά, που είναι ιδανικά για κολύμπι. 


Αξιοθέατα στη Λευκάδα που αξίζει να επισκεφθείτε

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Λευκάδας, στην Οδό Φανερωμένης και στεγάζεται στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου. Στο μουσείο υπάρχει πλούσια συλλογή από αρχαιολογικά ευρήματα που καλύπτουν μια μεγάλη χρονική περίοδο. Στη συλλογή περιλαμβάνονται εργαλεία, κοσμήματα, κεραμικά και χάλκινα αντικείμενα.

Μουσείο Φωνογράφου

Θα το συναντήσετε στον κεντρικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης, στην πρωτεύουσα της Λευκάδας. Μπορείτε να δείτε μια μεγάλη συλλογή από γραμμόφωνα και μουσικά όργανα, αλλά και άλλα λαογραφικά αντικείμενα, από την καθημερινή ζωή των κατοίκων, κάρτες, φωτογραφίες, κεντήματα, κοσμήματα, νομίσματα, εργαλεία και πολλά διακοσμητικά αντικείμενα.

Μονή της Παναγίας της Οδηγήτριας

Είναι το πιο παλιό βυζαντινό, χριστιανικό μνημείο που σώζεται στη Λευκάδα. Βρίσκεται κοντά στο χωριό Απόλπαινα, 2 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα. Η αξία της μονής είναι πολύ μεγάλη για τη χριστιανική κοινότητα. Πιστεύεται ότι χτίστηκε το 15ο αιώνα και η αρχιτεκτονική του είναι βασιλική. Διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση και στο εσωτερικό μπορείτε να θαυμάσετε μοναδικές τοιχογραφίες.

Ναός του Παντοκράτορα

Στέκεται επιβλητικός στην αγορά, στο κέντρο της πρωτεύουσας. Χτίστηκε το 1864 και άνηκε στην οικογένεια του γνωστού ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Στο ναό αυτό βρίσκεται και ο τάφος του εθνικού ποιητή. Στο εσωτερικό, υπάρχουν τοιχογραφίες διάσημων αγιογραφών και σπάνιες εικόνες.

Λιμνοθάλασσα

Η Λιμνοθάλασσα βρίσκεται στην πόλη της Λευκάδας και έχει χαρακτηριστεί ως υδροβιότοπος με ιδιαίτερη οικολογική σημασία. Αποτελεί σταθμό για πολλά σπάνια πτηνά μεταξύ των οποίων κύκνοι ερωδιοί, πάπιες, χήνες, γλάροι και καλιμάνες. Στη λιμνοθάλασσα υπάρχει επίσης, το ιβάρι, που είναι μια μορφή ιχθυοκαλλιέργειας. Το τοπίο είναι πραγματικά μαγευτικό και αξίζει να το επισκεφτείτε.

Καταρράκτες της Ακόνης

Οι καταρράκτες της Ακόνης είναι εντυπωσιακοί και είναι μια τοποθεσία πολύ ξεχωριστή. Την ομορφιά τους αναφέρουν πολλές φορές στα έργα τους οι δύο μεγάλοι συγγραφείς από τη Λευκάδα, ο 'Αγγελος Σικελιανός και Αριστοτέλης Βαλαωρίτης. Επισκεφτείτε τους για να αποδράσετε από τη ζέστη του καλοκαιριού σε ένα εξωτικό περιβάλλον.

Μεγανήσι

Το Μεγανήσι είναι ένα καταπράσινο νησάκι απέναντι από τη Λευκάδα, σε πολύ μικρή απόσταση. Είναι γεμάτο ελιές, πεύκα και απόκρημνες σπηλιές. Η πιο γνωστή σπηλιά είναι η σπηλιά του Παπανικολή στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού, με βάθος 30 μέτρα. Σύμφωνα με την παράδοση, εκεί κρυβόταν το υποβρύχιο Παπανικολής, για να μην το εντοπίζουν οι εχθροί, κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Κάστρο της Αγίας Μαύρας

Χτίστηκε γύρω στο 1300 και είναι ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή κτίσματα της μεσαιωνικής εποχής. Βρίσκεται στην είσοδο του νησιού και αποτελούσε προστατευτικό οχύρωμα από τις επιθέσεις των πειρατών και των άλλων εχθρών μέχρι το 1684. 


Πού να μείνετε στη Λευκάδα

Ξενοδοχεία στη Λευκάδα

Πόλη

Η πρωτεύουσα και το λιμάνι της Λευκάδας βρίσκονται στη βορειοανατολική ακτή του νησιού και συνδέονται με την ηπειρωτική Ελλάδα με τεχνητή γέφυρα. Είναι μια πολύ σύγχρονη πόλη, που διατηρεί ωστόσο τον παραδοσιακό της χαρακτήρα. Καταστράφηκε εξαιτίας των σεισμών το 1948 και το 1953, αλλά ξαναχτίστηκε επηρεασμένη από τη βενετική αρχιτεκτονική. Μπορείτε να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια και να θαυμάσετε τα μοναδικά σπίτια, χτισμένη με ξύλινο σκελετό και μέταλλο για να είναι πιο ανθεκτικά στους σεισμούς. Παρόλο που τα περισσότερα ιστορικά μνημεία καταστράφηκαν με τους σεισμούς, μπορείτε να επισκεφτείτε το Κάστρο της Αγίας Μάυρας, που στέκεται επιβλητικό στην είσοδο της πόλης, το Αρχαιολογικό μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείου Φωνογράφου και τις Βιβλιοθήκες. Η πόλη της Λευκάδας είναι πολύ φιλόξενη και μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες πολλές ανέσεις και δραστηριότητες. Θα βρείτε καταλύματα όλων των κατηγοριών, εστιατόρια, μπαράκια και πολλά εμπορικά καταστήματα, στον πεζόδρομο της πόλης. Η πιο κοντινή παραλία είναι η παραλία του Αγίου Ιωάννη. Η πόλη της Λευκάδας είναι πραγματικά πανέμορφη, σφύζει από ζωή το καλοκαίρι και αξίζει να την επισκεφτείτε, ακόμα και αν δεν την επιλέξετε για τη διαμονή σας.

Νυδρί

Το Νυδρί, το πιο δημοφιλές θέρετρο στη Λευκάδα, βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από την πόλη. Από το μικρό λιμανάκι του χωριού αναχωρούν διαρκώς βάρκες, που σας μεταφέρουν σε απόκρημνες παραλίες και στα απέναντι νησιά, Πριγκιποννήσια, Σκορπιός, Μαδουρί. Η περιοχή είναι γεμάτη κόσμο το καλοκαίρι, που κατακλύζει τα δρομάκια και τη μοναδική αμμώδη παραλία του χωριού. Σαφώς μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Μεγανήσι, την Εκκλησία της Αγίας Κυριακής και τους καταρράκτες. Το Νυδρί είναι πολύ κοσμοπολίτικο μέρος και γι αυτό προσφέρει τα πάντα στους επισκέπτες. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ξενοδοχείων για τη διαμονή σας, εστιατορίων για να δοκιμάστε τις τοπικές νοστιμιές και bars για να ζήσετε μοναδικές νύχτες ξέφρενης διασκέδασης. Επίσης εδώ υπάρχουν και οι περισσότερες σχολές θαλασσίων σπορ.

Βασιλική

Στη νότια ακτή της Λευκάδας, σε απόσταση 38 χιλιομέτρων από την πόλη, θα συναντήσετε ένα μικρό, γραφικό ψαροχώρι, τη Βασιλική. Από το λιμάνι αναχωρούν σκάφη για τις απόκρημνες παραλίες, τα κοντινά νησιά και την Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Η παραλία της Βασιλικής είναι η νούμερο 1 επιλογή για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, windsurfing και sailing. Η παραλία με τα βοτσαλάκια είναι πανέμορφη και είναι περιτριγυρισμένη από ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαράκια.

'Αγιος Νικήτας

Ο 'Αγιος Νικήτας βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων δυτικά της πόλης. είναι ένα παραδοσιακό χωριό, με πολύ φιλόξενους κατοίκους. Υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία και εστιατόρια για την εξυπηρέτηση σας. Είναι πολύ όμορφο, χτισμένο μέσα σε έναν μικρό κόλπο και περιτριγυρισμένο από δέντρα. Φημίζεται για τα φρέσκα ψάρια και για τις εξωτικές παραλίες Κάθισμα, 'Αγιος Νικήτας και Μύλος. Είναι ιδανικό μέρος για οικογενειακές διακοπές, μακριά από την πολυκοσμία και τη φασαρία.

Λυγιά

Θα το συναντήσετε σε απόσταση μόλις 5 χιλιομέτρων από την πόλη της Λευκάδας. Διαθέτει λιμανάκι στο οποίο μπορούν να προσαράξουν ιδιωτικά σκάφη. Από το λιμανάκι της Λυγιάς αναχωρούν και βάρκες για τα κοντινά νησιά. Υπάρχουν κάποια καταστήματα, σούπερ μάρκετ, ξενοδοχεία και εστιατόρια, καθώς και πολλά πανέμορφα, γραφικά σπίτια με ωραίους κήπους. Αξίζει να επισκεφτείτε τις Παλιές Αλυκές και τα ευρήματα από το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου. Στη Λυγιά μπορείτε εκτός από ιδιωτικό όχημα, να μετακινηθείτε και με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ αφού υπάρχει στάση.

Πόρος

Ο Πόρος είναι ένα χωριό αμφιθεατρικά χτισμένο στους πρόποδες ενός λόφου. Απέχει 25 χιλιόμετρα, νότια της πρωτεύουσας. Η παραλία του Μικρού Γιαλού είναι η πιο δημοφιλής και αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία της Αναλήψεως και το βενετικό κάστρο.

Καλαμίτσι

Βρίσκεται 23 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας και είναι ένα από τα πιο παλιά χωριά στη Λευκάδα. Χτίστηκε πάνω στο λόφο για νε προστατεύεται από το πειρατικές επιθέσεις. Η θέα προς τη θάλασσα είναι πανοραμική και θα σας κόψει την ανάσα! Μπορείτε να επισκεφτείτε τους 13 ανεμόμυλους της περιοχής και κάποιες από τις εκκλησίες, με πιο σημαντική την εκκλησία της Παναγίας στους Κήπους.
 
 
Τι να φάτε στη Λευκάδα 

Η κουζίνα της Λευκάδα

Όπως όλα τα νησιά του Ιονίου, έτσι και η Λευκάδα, χάρη στο κλίμα της έχει μια μεγάλη παραγωγή αγροτικών προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας : ελαιόλαδο, εσπεριδοειδή, θυμαρίσιο μέλι, σταφύλια και κρασιά εξαιρετικής ποιότητας. Όσον αφορά το κρασί, αυτό που παράγεται από την ποικιλία Βερτζαμί, θεωρείται από τις καλύτερα στην Ελλάδα. Εκτός από το κρασί, μπορείτε να δοκιμάστε κάποιο από αρωματικά λικέρ όπως: ροσόλι, μέντα και τριαντάφυλλο, καθώς και το μη αλκοολούχο αναψυκτικό από πικραμύγδαλο, τη σουμάδα.

Η κουζίνα της Λευκάδας, δεν διαφοροποιείται από την κλασική Μεσογειακή κουζίνα, αλλά έχει κάποια ιδιαίτερα στοιχεία, από τη Βενετική κουζίνα, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλα τα νησιά του Ιονίου, τα οποία βρίσκονταν για χρόνια υπό τη Βενετική κατοχή. Έτσι , λοιπόν, μπορείτε να δοκιμάσετε μεγάλη ποικιλία θαλασσινών και κρεατικών πιάτων, καθώς και νόστιμα γλυκά. Πιο συγκεκριμένα, δοκιμάστε:

  • Λουκάνικα και σαλάμια, ιδιαίτερα πικάντικα.
  • Σαβόρο : ψάρι μαγειρεμένο με σκόρδο, κρεμμύδι και δεντρολίβανο.
  • Αλιάδα, θαλασσινό πιάτο με ολόφρεσκα ψάρια.
  • Γλυκά snacks : μαντολάτο και παστέλι.
  • Παραδοσιακή λαδόπιτα.

Φυσικά μπορείτε να βρείτε και κάθε νοστιμιά της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, μεζέδες ή κυρίως πιάτα : τζατζίκι, μουσακάς, γαριδοσαλάτα, καλαμαράκια, στιφάδο, σουβλάκια και γύρος. Οι επιλογές στη Λευκάδα είναι πάρα πολλές και μπορείτε να βρείτε ουζερί, μεζεδοπωλεία, ταβέρνες, ψαροταβέρνες, πολυτελή εστιατόρια.

Εστιατόρια που προτείνουμε στη Λευκάδα

Το νησί της Λευκάδας προσφέρει στους επισκέπτες μεγάλη ποικιλία εστιατορίων. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε να βρείτε fast food restaurants, μεζεδοπωλεία, παραδοσιακές ταβέρνες, ουζερί, ψαροταβέρνες και πολυτελή εστιατόρια.

Riviera | 2645021480

Βρίσκεται στην πόλη της Λευκάδας, σε μια πολύ γραφική τοποθεσία, κοντά στην ακτή. Το περιβάλλον είναι πολύ όμορφο και οι ιδιοκτήτες είναι πρόθυμοι να σας μαγειρέψουν ότι επιθυμείτε. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από μεζέδες και κυρίως πιάτα, μαγειρευτά ή ψητά της ώρας. Θα ενθουσιαστείτε από το υπέροχο φαγητό και από τις καλές τιμές.

Festino | 26450 92017-92305

Σας περιμένει ακριβώς απέναντι από το λιμάνι, στο Νυδρί για να σας εξυπηρετήσει, σε ένα πολύ φιλόξενο περιβάλλον. Είναι το κατάλληλο εστιατόριο που μπορεί να καλύψει όλες τις γευστικές προτιμήσεις. Σερβίρει τα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, πολλά πικάντικα πιάτα από τη διεθνή κουζίνα και ειδικά πιάτα για τους χορτοφάγους. Ότι και αν προτιμάτε, το Festino είναι έτοιμο να σας το προσφέρει!

Τράτα | 2645092690

Η Τράτα είναι μια κλασική ελληνική ταβέρνα στο Νυδρί. Είναι ιδανική για να απολαύσετε ένα οικογενειακό γεύμα, σε ένα πολύ οικογενειακό περιβάλλον. Το μενού περιλαμβάνει μια εξαιρετική ποικιλία πιάτων, μαγειρεμένα με ολόφρεσκα υλικά. Οι τιμές είναι πολύ λογικές και το φαγητό υπέροχο!

Ελιά | 2645092655

Βρίσκεται στο Νυδρί, από το 1989 και είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ταβέρνες. Συνδυάζει το νόστιμο φαγητό, τη μοναδική ατμόσφαιρα, την άψογη εξυπηρέτηση και τις πολύ καλές τιμές. Επισκεφτείτε το και δε θα το μετανιώσετε!

Βαρέλι | 2645092906

Αν θέλετε ένα διαφορετικό γαστρονομικό ταξίδι που συνδυάζει την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα, το Βαρέλι είναι το κατάλληλο εστιατόριο. Θα το βρείτε στη Μαρίνα, στο Νυδρί, σε ένα μοναδικό περιβάλλον. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στους ντόπιους και στους επισκέπτες, γιατί φημίζεται για την πολύ καλή ποιότητα του.

Μόλος | 2645095548-95278

Είναι η καλύτερη ψαροταβέρνα στη Λευκάδα και βρίσκεται στο λιμάνι, στο Μικρό Γιαλό, κοντά στον Πόρο. Σερβίρει αποκλειστικά φρέσκα ψάρια και κάθε είδους θαλασσινά, μαγειρεμένα με εξαιρετικές συνταγές. Η θέα στη θάλασσα είναι μοναδική και η ταβέρνα είναι ανοιχτή όλη την ημέρα. 
 
 
Πού να διασκεδάσετε στη Λευκάδα

Διασκέδαση και νυχτερινή ζωή στη Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι το νησί που συνδυάζει τα πάντα με ένα μοναδικό τρόπο! Μπορείτε να βρείτε κάθε είδους εστιατόρια και πολλά bar που μπορούν να καλύψουν κάθε είδους προτιμήσεις. Είτε ψάχνετε ένα ήρεμο εστιατόριο για ένα γευστικό δείπνο, είτε ένα μπαράκι για να απολαύσετε ένα ποτό, είτε ένα club για να χορέψετε μέχρι το πρωί, μπορείτε να βρείτε τα πάντα στη Λευκάδα. Τα νυχτερινά μαγαζιά βρίσκονται κυρίως στην πρωτεύουσα καθώς επίσης και στα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα, Νυδρί και Βασιλική. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να απογοητευτείτε από τη νυχτερινή ζωή της Λευκάδας!

Βίβλος

Βρίσκεται στο Νυδρί και είναι ένα τα πιο γνωστά party-clubs της Λευκάδας! Σε έναν υπέροχο χώρο, θα έχετε την ευκαιρία να διασκεδάσετε πίνοντας γευστικά κοκτέιλ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Διοργανώνει συχνά βραδιές καραόκε, οι οποίες θα σας μείνουν αξέχαστες!

Copla

Θα το βρείτε στην παραλία Κάθισμα. Λειτουργεί ως bar-restaurant και φημίζεται για την ποιότητα και την εξυπηρέτηση του. Το περιβάλλον είναι μοναδικό και είναι περιτριγυρισμένο από μια μαγευτική τοποθεσία με βράχους. Επισκεφτείτε το για ένα δείπνο ή ένα ποτό και θα σας μείνει αξέχαστο!

155 Cafe Bar

Είναι από τα πιο δημοφιλή bar στη Βασιλική της Λευκάδας και είναι το αγαπημένο στέκι τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους ξένους. Δοκιμάστε το υπέροχο mohito κοκτέιλ, σε ένα πολύ φιλικό και φιλόξενο περιβάλλον, υπό τους ήχους jazz μουσικής, νωρίς το απόγευμα μέχρι ελληνικά και ξένα hits αργά το βράδυ.

Excess Club (2645024704)

Βρίσκεται στο Νυδρί και είναι από τα μεγαλύτερα night clubs στη Λευκάδα. Το party ξεκινά γύρω στις 11 το βράδυ και κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Είναι γεμάτο κόσμο που διασκεδάσει, πίνει και χορεύει μέχρι το πρωί! Η μουσική μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα αφού ποικίλει από rock μέχρι ελληνική. Συχνά φιλοξενεί κάποιους από τους πιο διάσημους DJs της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αν θέλετε να περάστε μια βραδιά απόλυτης ελληνικής διασκέδασης, προτιμήστε το!

Λιοτρίβι (2645031870)

Το cafe- club Λιοτρίβι βρίσκεται στο υπέροχο λιμάνι στα Σύβοτα στη Λευκάδα. Στεγάζεται σε έναν ανακαινισμένο χώρο που ήταν για 100 χρόνια ελαιοτριβείο. Η διακόσμηση είναι πολύ πρωτότυπη και η εξυπηρέτηση άψογη. Είναι ανοιχτό όλη την ημέρα και μπορείτε να το επισκεφτείτε είτε για να απολαύσετε τον καφέ σας το πρωί, είτε για να πιείτε ένα ποτό αργά το βράδυ. 
 
 
Χρήσιμα τηλέφωνα στη Λευκάδα 

Αστυνομία

  • Λευκάδα 2645 0 29375
  • Βασιλική 2645 0 31218
  • Καρυά 2645 0 41208
  • Βλυχό 2645 0 95207
  • Τουριστική Αστυνομία Λευκάδας 2645 0 29379

Λιμενικές Αρχές

  • Λιμεναρχείο Λευκάδας 2645 0 22322
  • Λιμεναρχείο Νυδριού 2645 0 92509

'Αλλες χρήσιμες υπηρεσίες

  • Ταχυδρομείο 2645 0 24225
  • ΟΤΕ 2645 0 2118
  • Πυροσβεστική 2645 0 22199
  • Τουριστικές Πληροφορίες 2645 0 23000
  • Αρχαιολογικό Μουσείο 2645 0 23678
  • Ολυμπιακές Αερογραμμές 2645 0 22881
  • ΚΤΕΛ 2645 0 22364
  • Ταξί 2645 0 22218

Δήμοι

  • Λευκάδα 2645 0 23354
  • Καρυά 2645 0 41213
  • Απολλώνια 2645 0 31131

Νοσοκομεία-Πρώτες Βοήθειες

  • Νοσοκομείο Λευκάδας 2645 0 25371
  • Κέντρο Υγείας Λευκάδας 2645 0 31065
  • Κέντρο Υγείας Βλυχού 2645 0 95204
  • Κέντρο Υγείας Βασιλικής 2645 0 31065
  • Κέντρο Υγείας Νυδριού 2645 0 92228
 
 Περισσότεροι τουριστικοί οδηγοί εδώ.



 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)