Δύο έφηβοι hackers στην υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Οι πρώην «παράνομοι» έγιναν… νόμιμοι ερευνητές, προσφέροντας οικειοθελώς και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.
Την έξυπνη πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών ακολουθεί, όπως φαίνεται και η Ελλάδα, αφού δύο πρώην... crackers έγιναν hackers της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι πρώην «παράνομοι» έγιναν… νόμιμοι ερευνητές, προσφέροντας οικειοθελώς και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στην πάταξη κάθε μορφής διαδικτυακού εγκλήματος.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι δύο νεαροί, 19 και 16 χρονών, είχαν κατηγορηθεί στο πρόσφατο παρελθόν σε ξεχωριστές υποθέσεις cracking. Σε βάρος τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσία τους δύο φορές στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής τους. Η ανακρίτρια προέβη σε μία πρωτοποριακή πρόταση προς τους δύο κατηγορουμένους.
«Θέλετε, αντί να δίνετε το "παρών" στο αστυνομικό τμήμα, να το κάνετε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;» φαίνεται να ρώτησε η δικαστική λειτουργός. Οι πληροφορίες θέλουν τους δύο νεαρούς να ενθουσιάστηκαν με την ιδέα και δήλωσαν πρόθυμοι να το κάνουν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα, η προχωρημένη πρόθεση του διοικητή της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχου Μανώλη Σφακιανάκη να προτείνει τέτοιοι έξυπνοι νεαροί να προσλαμβάνονται με… μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών στην ΕΛ.ΑΣ., είχε πάρει «σάρκα και οστά» αρκετό καιρό πριν, με άλλη όμως μορφή, χωρίς οικονομική σχέση συνεργασίας.
«Θέλουμε τέτοια παιδιά, μας ενδιαφέρει να μάθουμε πώς σκέφτονται και πώς κινούνται στο Διαδίκτυο. Βοηθούν στις έρευνες για την επίτευξη ενός καλού σκοπού», λένε αξιωματούχοι.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)