Τα καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας με θέα τη θάλασσα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Nalu Cafe
Ένας... ολόφρεσκος χώρος, μια ανάσα δίπλα από τη θάλασσα που καλύπτει τις απαιτήσεις όλων, σε περιμένει από νωρίς το πρωί για να απολαύσεις τον καφέ σου  και να χαλαρώσεις με τους φίλους σου στις... παρεΐστικες γωνιές του. Απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα θα γευθείς εκλεκτά πιάτα της μεσογειακής κουζίνας με fusion στοιχεία εμπνεyσμένα από τον Σεφ Νίκο Κοντομάρκο, ενώ δεν απουσιάζουν και τα... ενδiαφέροντα σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας
Αν σε πάρει το απόγευμα στο Nālu μπορείς να ¨χαζέψεις¨την απερίγραπτη δύση του ηλίου απολαμβάνοντας ένα ποτήρι κρασί δίπλα στο κύμα, ενώ όσο βραδιάζει μπορείς να δροσιστείς με τα μοναδικά Nālu cocktails ή να πιεiς το ποτό σου υπό τoν ήχο της αγαπημένης σου μουσικής.
Τη διακόσμηση επιμελήθηκε η Arquitech Designer Αλεξάνδρα Νικολάου που ενσωμάτωσε το Παγκόσμιο Design σε ένα Ρroject σαν το Nálu και με πολλά ethnic στοιχεία , είτε στα υφάσματα που είναι επηρεασμένα από εξωτικά μέρη , είτε με τα Boho έπιπλα και τα ανάγλυφα patterns, τα συνδύασε με τα φυσικά υλικά (ξύλο,πέτρα) και με ατμοσφαιρικό φωτισμό διαμορφώσε έναν μοναδικό χώρο ο οποίος έδεσε αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο.
Λεωφ. Ποσειδώνος, Ακτή του Ήλιου, Άλιμος, 2109880990






Due Cavalieri

Λίγο-πολύ είναι το μαγαζί που όλοι θέλαμε να δούμε σε ένα τέτοιο μέρος σαν τη Μαρίνα Φλοίσβου. Δικαίως αποκαλείται το Μαϊάμι της Αττικής και το μόνο που έλειπε ήταν ένα μαγαζί που θα μπορούσε να υποστηρίξει την ομορφιά που έχει το μέρος, με ένα υπέροχα στημένο μαγαζί, πολλά και διάφορα μουσικά events και καταστάσεις που καταλήγουν με κοκτέιλ στα χέρια μέχρι πρωίας. Όσο ανοίγει ο καιρός, τόσο πιο ιδανικό γίνεται για καφέ και χάζεμα στη μαρίνα. Και ναι οκ. Ας μην είσαι και ο Νιάρχος. Το Due Cavalieri όμως είναι για όλους
Μαρίνα Φλοίσβου, 210 9857247

Dia Noche

Οι συν-Νότιοι στον Άλιμο έχουν καλό γούστο στις καφετέριες και για να είμαστε ειλικρινείς ίσως και να μην χρειάζονται τις πιο νότιες επιλογές. Απλούστατα γιατί όταν έχεις το Dia Noche στο πλευρό σου, έχεις στην ουσία έναν από τους ωραιότερους χώρους (κυρίως υπαίθριους), που όσο πιο πολύ γλυκαίνει ο καιρός, τόσο πιο πολύ σε τραβάει καφές ή και γεύμα. Με δικό του χώρο για πάρκινγκ και με καλό κυριλάτο κόσμο.
Μαρίνα Αλίμου, 210 9849243

Ostria

Το Ostria ανήκει στους βετεράνους της περιοχής. Για πάνω από μια δεκαετία σερβίρει καφέ και φαγητό στους Κάτω Καλαμακιώτες, με τον καθένα από εμάς να το έχει τιμήσει μέσα στα χρόνια. Μέχρι και σήμερα παραμένει ιδανική προτίμηση για τους θαμώνες-ποδηλάτες αλλά κυρίως τους οικογενειάρχες, καθότι έχει τεράστιο υπαίθριο χώρο, με τους μπόμπιρες να έχουν μοναδική άπλα για τρέξιμο και μπάλα. Dislike όταν σου πατάνε τα πόδια τρέχοντας.
Λεωφόρος Ποσειδώνος 10, Καλαμάκι, 210 9850118

Kitchen Bar

Μοδάτο, νεανικό και ναι οκ θα το έλεγες και λίγο ethnic lounge.  Αν και μπορείς να απολαύσεις τον all-day καφέ, θα το επισκεφθείς για να φας και μάλιστα να φας καλά. Ο open μεταλλικός πάγκος και το ενημερωμένο του μενού, περιέχει πιάτα για όλα τα γούστα και μάλιστα σε αρκετά λογικές τιμές. Αγαπημένο εδώ και χρόνια. Γιατί να σταματήσει τώρα;
Λεωφόρος Ποσειδώνος 3, Καλαμάκι, 210 9812004

Balux

Όταν φτάσαμε στο σημείο να βαρεθούμε να βγούμε από το σπίτι μας, το Balux μεταμορφώθηκε και αποφάσισε να γίνει η νέα μας οικεία! Γιατί εδώ και πολλά χρόνια, το House Project έχει κερδίσει τις καρδιές των Νοτίων (και όχι μόνο) δίνοντας έναν εκπληκτικό χώρο που δεν μπορούσαμε καν να ονειρευτούμε. Έξτρα συν, ότι το καλοκαίρι είναι must για καλοκαιρινή βόλτα στη παραλία και, γιατί όχι, ολίγον χαμούρεμα.

Λεωφόρος Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, 210 8983577

Notos

Ο τεράστιος χώρος του Notos Cafe ήταν πάντα ένας ultimate προορισμός  για τους ενήλικες και ένας τεράστιος παιδότοπος για τα μικρά παιδιά. Οι Βουλιώτες το προτιμούν μέχρι και σήμερα για τις καφεδοεξορμήσεις τους και αποτελεί σταθερή αξία στη Παραλιακή, κυρίως για τις οικογένειες που εκμεταλλεύονται τον υπαίθριο χώρο. Ειδικά το καλοκαίρι, χαίρεσαι να περπατήσεις μετά τον καφέ σου.
Λεωφόρος Κων/νου Καραμανλή 12, Βούλα, 210 8993702

Vive Mar

Δόξα και τιμή στο μαγαζί που έχει γίνει το ορόσημο του καφέ το Σ/Κ και όχι μόνο. Από φαγητό και ποτό μέχρι κοκτέιλ και δεξίωση, το Vive Mar είναι ένα από τα διασημότερα στέκια της Παραλιακής, που προσελκύει κόσμο μέχρι και από τις πολύ νότιες μεριές της Αττικής ή ακόμη και από τον Πειραιά.
Λεωφόρος Κωνσταντίνου Καραμανλή 18, Βούλα, 210 8992453

Λασίθι

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν ο επίγειος Κήπος της Εδέμ, μιας και το γνωστό καφέ στο Καβούρι είναι ένα από τα μαγαζιά με την ωραιότερη θέα στα Νότια Προάστια. Ένα καφέ που το γνωρίζουμε εδώ και χρόνια, βολεύει μικρούς και μεγάλους για τις πιο κρυμμένες προτιμήσεις τους στο καφέ, τη θέα αλλά και τα γευστικά σνακς. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι όπου βρίσκεται δίπλα στη μικρή παραλία του Καβουρίου, είναι μοναδικός προορισμός.
Ηλίου & Ουρανού, Καβούρι, 210 8960502

Moorings

Κάνοντας τη στροφή στο Λαιμό και πηγαίνοντας προς τον Αστέρα, συναντάμε ένα από τα ομορφότερα spots, που αν και απόμακρο, είναι την ίδια στιγμή τόσο κοντά μας. Η φήμη του πλέον ξεφεύγει από τα Νότια καθότι είναι γνωστό και στο υπόλοιπο λεκανοπέδιο, ως ένα από τα ομορφότερα bar-cafe-restaurants που έχει φέρει κοντά μας η Βουλιαγμένη, με εκπληκτική τοποθεσία και τον σεφ Ανδρέα Σχοινά να επιμελείται τα μέγιστα για τα στομάχια μας. Ειδικά το καλοκαίρι, δεν το χορταίνεις.
Μαρίνα Βουλιαγμένης, Λαιμός, 210 9670659

Εν πλω

Όσο πιο Νότια, τόσο πιο όμορφα. Το Εν Πλω είναι από τα λίγα μαγαζιά που θα βρεις κόσμο όλων των ηλικιών και παρόλο που κερδίζει επάξια τον τίτλο του all day spot, κερδίζει έξτρα πόντους για τη βραδινή του φύση. Με την ομορφιά της Βουλιαγμένης σε πρώτο πλάνο και τη θάλασσα στο δεύτερο, το Εν Πλω είναι κεντρικό σημείο συνάντησης των Νοτίων, τόσο για φαγητό όσο και για ποτό τις πιο βραδινές ώρες.
Λεωφόρος Ποσειδώνος 4, Βουλιαγμένη, 210 9671770

Rumors

Και χειμώνα και καλοκαίρι, βρήκαμε το απόλυτο coffe-food σημείο στη Βουλιαγμένη. Είναι σύνηθες φαινόμενο να το βλέπεις γεμάτο, καθότι ξεχωρίζει για τον πολύ καλό του κόσμο και το γρήγορο σέρβις. Το Rumors είναι ένα μαγαζί που έβαλε τη Βουλιαγμένη στο χάρτη των hot spots, καθότι αρχικά ξεχώριζε κυρίως για το Waffle House. Ένα καφέ που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα και από κανέναν.
Λεωφόρος Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη, 210 8961200

Waffle House

Τι και αν το δυνατό του χαρτί είναι τα παγωτά και οι βάφλες; Το Waffle House είναι ένα από τα μέρη που μπορείς να συνδυάσεις καφέ, βάφλα, θέα και απόλαυση. Δεν είναι λίγοι οι νότιοι που απολαμβάνουν ένα καφέ μετά τη βάφλα τους και μάλιστα για καλό λόγο: Ότι τις περισσότερες φορές ο κόσμος στη Βουλιαγμένη είναι τόσο πήχτρα, που δεν δοκιμάζεις καν να μπεις στον κόπο για ψάξιμο. Ότι έχει μεγάλο και ανοιχτό υπαίθριο χώρο το είπαμε;

Yabanaki
Στο τέλος της Παραλιακής, εκεί που ξεκινά το ταξίδι για την Υπερνότια (Λαγονήσι, Σαρωνίδα & Μαύρο Λιθάρι), το Yabanaki είναι ένας συνδυασμός μοναδικός. Το Yabanaki μας έχει προσφέρει βουτιές, καφέδες, μπόλικο φαγητό και μοναδικό «λιώσιμο» στις ξαπλώστρες του σε σημείο που δεν θέλεις να σηκωθείς. Το Yabanaki έχει κοινό από όλη την Αττική και είναι ο τελευταίος σταθμός πριν τις παρθένες παραλίες στο δρόμο για το Σούνιο. Εσύ πόσες ώρες έχεις λιώσει στο Yabanaki;
Λεωφόρος Σουνίου, Ακτή Βάρκιζας, 210 8972414

Περισσότερες προτάσεις για έξοδο εδώ.
Περισσότερα καλοκαιρινά θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)