Οδηγός επιβίωσης μετά τις διακοπές

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Οδηγός επιβίωσης μετά τις διακοπές

Σεπτέμβριος, μήνας που αρχίζουν τα σχολεία και όλοι πλέον έχουμε επιστρέψει στα γραφεία και στις δουλειές μας, μετά από μια σύντομη καλοκαιρινή ανάπαυλα ξεκούρασης. Οι πρώτες μέρες είναι σίγουρα δύσκολες, αλλά με λίγη καλή θέληση και αρκετή φαντασία θα καταφέρουμε να δούμε την καλή πλευρά και να κάνουμε σχέδια για το μέλλον που θα μας φτιάξουν τη διάθεση.
Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας
Αποτοξινωθείτε με σωστή διατροφή για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να απαλλαγεί από τις περιττές ουσίες. Μία φορά την εβδομάδα να τρώτε μόνο φρούτα και χυμούς λαχανικών και ροφήματα από βότανα όπως μελισσόχορτο, βερμπένα, τίλιο και πράσινο τσάι που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Πιείτε άφθονο νερό για να αποβάλετε ακόμα περισσότερες τοξίνες.
Περιποιηθείτε το πρόσωπό σας Μετά την ηλιοθεραπεία, όσο και να προσέξατε την επιδερμίδα σας, σίγουρα θα έχει αφυδατωθεί λίγο. Μετά τις διακοπές, λοιπόν, να χρησιμοποιείτε ένα φυσικό γαλάκτωμα καθαρισμού και να κάνετε τακτικά μάσκες ενυδάτωσης για να αναπληρώσετε τη χαμένη υγρασία.
Οδηγός επιβίωσης μετά τις διακοπές
Πίλινγκ σώματος με αλάτιΓια να διατηρήσετε περισσότερο το χρυσαφένιο χρώμα στην επιδερμίδα σας, κάντε μία φορά την εβδομάδα ένα πίλινγκ με θαλασσινό αλάτι, το οποίο θα χτυπήσετε ελαφρά με το γουδί και θα προσθέσετε δύο κουταλιές μέλι και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού. Αναμείξτε τα υλικά ώσπου να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη κρέμα και απλώστε σε όλο το σώμα ξεκινώντας από τους αστραγάλους. Στη συνέχεια ξεβγάλτε το με άφθονο δροσερό νερό. Η επιδερμίδα σας θα μείνει λεία και βελούδινη.
Μετρήστε τις θερμίδες Υπάρχουν πολλά πρακτικά βιβλία που αναφέρουν τον αριθμό των θερμίδων που περιέχουν οι τροφές. Φροντίστε να το έχετε πάντα μαζί σας για να αποφύγετε τις «παραβάσεις» και να ξέρετε πόσες θερμίδες τρώτε κάθε μέρα.
Οδηγός επιβίωσης μετά τις διακοπές
Διαλέξτε το σπορ που σας ταιριάζειΑναρρίχηση για να σφίξουν όλοι οι μύες. Αν σας αρέσει το περιβάλλον του βουνού, η αναρρίχηση είναι ένα ολοκληρωμένο άθλημα που γυμνάζει όλο το σώμα και σας δίνει τη δυνατότητα να είστε κοντά στη φύση για πολλές ώρες. Επιπλέον οι εκδρομές το Σαββατοκύριακο θυμίζουν λίγο... διακοπές.
Τροφές που χαρίζουν ενέργειαΔιατηρήστε ψηλά την ενέργειά σας τρώγοντας σωστά και υγιεινά. Το γάλα σόγιας είναι μια πλήρης τροφή, δεν περιέχει λακτόζη και λιπαρά και είναι νόστιμο και χορταστικό.
Επιπλέον περιέχει αμινοξέα και βιταμίνες που ωφελούν την επιδερμίδα. Αποφύγετε ή μειώστε τους καφέδες και προτιμήστε το πράσινο τσάι με το πρωινό σας.
Στην πισίνα όλο τον χρόνοΜη διακόψετε την επαφή σας με το υγρό στοιχείο με το τέλος του καλοκαιριού. Γραφτείτε σε μια θερμαινόμενη πισίνα και γυμναστείτε κολυμπώντας μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.
Χαλαρώστε με το αγαπημένο σας χόμπιΗ δημιουργική απασχόληση βοηθάει να διατηρήσουμε σε ισορροπία τον ψυχικό μας κόσμο. Ασχοληθείτε, λοιπόν, με κάτι δημιουργικό, άσχετα αν έχετε ιδιαίτερο ταλέντο. Το κέντημα, το πλέξιμο, το κολάζ, ακόμα και η μαγειρική, όταν γίνονται με κέφι και φαντασία φτιάχνουν τη διάθεση, ηρεμούν το μυαλό και μας ανοίγουν νέους ορίζοντες.
Η τέχνη σε όλες τις μορφές της είναι ένας σημαντικός σύμμαχος της ψυχικής υγείας. Μάθετε περισσότερα για την αγαπημένη σας τέχνη, διαβάστε καλή λογοτεχνία, δείτε παλιές και καινούργιες καλές ταινίες, επισκεφτείτε μια έκθεση ζωγραφικής ή ένα μουσείο.
Η φιλία είναι και αυτή μια τέχνη! Καλλιεργήστε φιλίες που σας κάνουν να νιώθετε καλά, ανταλλάξτε απόψεις, δείτε τη ζωή από την πλευρά των άλλων, μοιραστείτε μικρές και μεγάλες εμπειρίες. Μια καλή φίλη είναι ένα πολύτιμο αγαθό.
Φροντίστε να τρώτε τακτικά όσπρια, ανανά, σύκα, δαμάσκηνα και πορτοκάλια που επηρεάζουν θετικά την ψυχική διάθεση, χάρη στα συστατικά τους. Για να καταπολεμήσετε την αίσθηση της κούρασης, πρέπει να τρώτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β. Μαγιά μπίρας, φύτρες σταριού, κρόκος αβγού, όσπρια, δημητριακά ολικής αλέσεως, θαλασσινά είναι τροφές που περιέχουν άφθονη βιταμίνη Β. 

Περισσότερες συμβουλές και θέματα για μετά τις διακοπές εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)