Επιστροφή στη δουλειά μετά τις διακοπές

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Η επιστροφή από τις διακοπές στο γραφείο είναι τελικά όχι μόνο δύσκολη αλλά και ψιλοπαρόμοια για όλους.

Μην στραβώνεις. Απομένουν μόλις 11 μήνες από τις επόμενες καλοκαιρινές σου διακοπές. Δεν τρέχει τίποτα. Το θέμα όμως είναι ότι το σκέφτεσαι από την στιγμή που μπήκες στο ασανσέρ της δουλειάς και θα συνεχίσεις να το σκέφτεσαι μέχρι τον Ιούλιο του 2015. 

Κι εκεί που νόμιζες ότι μόνο εσύ πέρασες καλά, ότι οι δικές σου διακοπές ήταν οι καλύτερες όλων, ότι είσαι πιο μαύρος κι από τον Ψινάκη, συνειδητοποιείς ότι και οι υπόλοιπες μούμιες που κυκλοφορούν στα διπλανά γραφεία, φέρονται το ίδιο ακριβώς με εσένα. 

Δες εδώ το κλασικό πρόγραμμα της επιστροφής στη δουλειά. Μην ντραπείς να ταυτιστείς μαζί του. 

09:00 Μπαίνεις στο γραφείο. Ξεστομίζεις βαριά μια καλημέρα σαν να έχεις ξυπνήσει μετά από 2 μπουκάλια βότκα. 

09:10 Μασουλάς ανόρεκτα ένα τοστ τυρί-γαλοπούλα. Πάνε τα αυγά με μπέικον και τα αγγλικά πρωινά που κολάτσιζες στο νησί. 

09:35 Ανακατεύεις αργά-αργά τον φραπέ στο ποτήρι σου. Πικρό τον έκανε ο μαλάκας ο καφετζής. Αλλά έχει κι αυτός τα δίκια του. 

09:40 Συνειδητοποιείς ότι πριν κάνα μισάωρο είχες ανοίξει το pc. Κουνάς το mouse και κλικάρεις τον browser. Τα tab είναι τρία. Mail, Facebook, Twitter. 

10:05 Έχεις διαβάσει όλα τα email που έχουν σκάσει μύτη στην άδεια. Δεν απαντάς σε κανέναν. Ίσως να μην το κάνεις και ποτέ. 

10:15 Χαζεύεις φωτογραφίες που έχουν ανεβάσει ήδη κάποιο άλλοι στα profile τους σε album με τίτλους “Summer 2014”, “Mykonooooooooooooos... teleiaaaaaaaaaa” και άλλα σχετικά. 

10:25 Κάνεις like. Μερικά. 

10:30 Αναρωτιέσαι που έχεις βάλει τη φωτογραφική και αν πρέπει να ανεβάσεις τις δικές σου φωτογραφίες online. Άστο για σήμερα. 

10:40 Ε, εντάξει, θα δουλέψεις λίγο. Δεν γίνεται αλλιώς. Αλλά για κάτσε. Δεν έχεις τσεκάρει τι παιχτούρες πήρε η ομαδάρα και μπαίνεις στα αθλητικά sites.

11:05 Όλα οκ. Το tremble είναι εξασφαλισμένο. Ταύροι βγήκαν στα εργομετρικά τεστ όλοι οι νεοαποκτηθέντες. Γκολ φωτοβολίδα στο πρώτο φιλικό, μεγάλες υποσχέσεις, κάτι μασημένα σίδερα και όλα τα σχετικά. 

11:20 Τσεκάρεις λίγο twitter. Μια γκρίνια τα tweets. Λες και είναι όλοι γκόμενες και έχουν PMS (προεμμηνοριακό σύνδρομο that is). 

11:50 Απαντάς σε εκείνη την πολύ χαρούμενη συνάδελφο που μόλις γύρισε από 2 βδοαμάδες με τα παιδιά στο χωριό, πώς πέρασες στις διακοπές σου. Καλά. Αυτό. Και πολύ είναι. 

12:30 Σκέφτεσαι να ανοίξεις το folder της δουλειάς. Σέρνεσαι μέχρι τον ψύκτη για νερό. Δεν λέει αν δεν είναι θαλασσινό. 

12:35 Το έχεις πάρει απόφαση. Θα δουλέψεις. Οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να δείχνεις προθυμία. 

13:00 Το πρόσωπό σου στηρίζεται στη γροθιά σου. Το σαλάκι έχει ήδη αρχίσει να στάζει στο γραφείο, μέχρι που σε ξυπνάει το τηλέφωνο της συναδέλφου στο διπλανό γραφείο. 

13:45 Ιστορίες διακοπών τριγύρω. Ακουστικά στα αυτιά. Δεν αρκούν να καλύψουν τα γέλια από τις εξιστορήσεις. Ναι, μόνο που αφού δεν ήμουν μπροστά στο σκηνικό, δεν μπορώ να γελάσω, όσο τέλεια κι αν το περιγράφεις. Ευχαριστώ. 

14:00 Πείνα. Μεγάλη. Κατάλοιπο του ψητού στο φούρνο στην Αντίπαρο, των κολοκυθοκεφτέδων στη Σίφνο, της φέτας με μέλι και σουσάμι στη Σχοινούσα, της παστιτσάδας στην Κέρκυρα και της πατζαροσαλάτας στο Κουφονήσι. 

14:15 Τρως μια μπαγκέτα. Έχει χειρότερη γεύση κι από φιδέ νοσοκομείου. Πίνεις και μια coca cola για να ξεχαστείς. Δεν τα καταφέρνεις. Σου ψιλολείπει η μπίρα στην παραλία. 

14:35 Πας μέχρι την τουαλέτα για κατούρημα. Αργά αργά, δεν χρειάζεται βιασύνη. Στον καθρέφτη βλέπεις να σχηματίζεται στο κούτελό σου ο χάρτης όλου του Αιγαίου από το ξεφλούδισμα. 

15:05 Κοιτάς την οθόνη του pc αλλά είναι μαύρη γιατί το τελευταίο τέταρτο απλά ονειρεύεσαι αυτά που πέρασες τις προηγούμενες ημέρες. 

15:10 Εσύ πέρασες καλύτερα βασικά από όλους. Με εκείνη ξαπλωμένη δίπλα σου να προσπαθείτε να πείσετε ο ένας τον άλλον να σηκωθείτε από το κρεβάτι. Με τους φίλους σου καρφωμένους στην μπάρα να ελευθερώνουν την Κούβα με τα Cuba Libre τους. Με την πάρτη σου να βουτάς στα κρύα νερά της θάλασσας για να ξενερώσεις από το χθεσινοβραδινό μεθύσι. 

15:20 Ανοίγεις το συρτάρι. Βρίσκεις κουτάκι με βιταμίνες από εκείνες τις δύσκολες ημέρες της περσινής άνοιξης. Κουμπώνεις δύο μπας και ξυπνήσεις. 

15:40 Κάτι είχες πει ότι θα κάνεις μόλις γυρίσεις στο γραφείο. Τι όμως; Τι; 

15:55 Έλα, ξεκόλλα. Κάτσε να δουλέψεις. Άλλη μια ώρα έμεινε. 

16:20 Μπαίνεις λίγο στο chat. Ακολουθούν διάλογοι υψίστης σημασίας με τους κολλητούς σου. “Καλά;”

“Καλά..”

“Τι άλλα;”

“Τα ίδια μωρέ..”

“Α.. καλά”

“Καλά..” 

16:35 Είσαι στην τελική ευθεία. Τα πόδια γλιστράνε προς την έξοδο. Κλείνεις λίγο τα μάτια. Θα ήθελες να είσαι ακόμα στο νησί. 

16:50 Κοιτάς το ρολόι όπως κοιτάς την τοστιέρα όταν περιμένεις να ψηθεί το τοστ. Δεν περνάνε τα λεπτά. 

17:00 Μια ματιά τριγύρω. Μερικά γραφεία έχουν ήδη ερημώσει. Κάνεις την κίνησή σου. 

Αύριο πάλι...




Περισσότερα χιουμοριστικά θέματα εδώ.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)