Ένα ταμείο και μια σύνταξη για όλους τους Έλληνες από το 2017

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
 
 
Το μέτρο που προβλέπεται ως εναλλακτικό σενάριο και στο προσχέδιο της μελέτης του ΚΕΠΕ για την διοικητική ενοποίηση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης έχει ήδη συζητηθεί με την τρόικα, η οποία το υποστηρίζε.
 
Η λειτουργία του ενιαίου ταμείο συντάξεων προβλέπεται από το 2017 για όλους. Τον ενιαίο κανονισμό ασφάλισης και παροχών προωθεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα. Πρόκειται για το Ενιαίο Εθνικό Ασφαλιστικό Ταμείο (ΕΕΑΤ) για τους συνολικά 11,5 εκατομμύρια άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους και συνταξιούχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Τα Νέα», οι αλλαγές θα αρχίσουν να ισχύουν από το 2017 με την δημιουργία ενός ενιαίου μηχανισμού είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και των φορολογικών εσόδων, το αρμόδιο υπουργείο θα μπορεί να παρακολουθεί ηλεκτρονικά όλες τις αλλαγές και τις εξελίξεις στον εργασιακό βίο των απασχολούμενων.
Ο νέος φορέας θα απονέμει τις συντάξεις για όλα τα ταμεία, ενώ μέσα στα μέτρα που προωθούνται είναι να υποστηρίζεται από το πληροφοριακό σύστημα Ατλας, που θα περιλαμβάνει ολόκληρο τον εργασιακό βίο και τις διαδοχικές αλλαγές στο ασφαλιστικό καθεστώς κάθε ασφαλισμένου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το μέτρο που προβλέπεται ως εναλλακτικό σενάριο και στο προσχέδιο της μελέτης του ΚΕΠΕ για την διοικητική ενοποίηση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης έχει ήδη συζητηθεί με την τρόικα, η οποία το υποστηρίζει.
Το νέο υπερταμείο θα αφορά 5.972.215 ενεργούς ασφαλισμένους (σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ενιαίου Μητρώου Ενεργών Ασφαλισμένων του συστήματος Ατλας) και 2.657.568 συνταξιούχους (σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφορικού συστημάτος ΗΛΙΟΣ) αλλά και τα έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους (εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 2.882.621). 

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.
 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)