Οι εκκεντρικές πρωινές δουλειές δέκα διάσημων συγγραφέων

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Οι εκκεντρικές πρωινές δουλειές δέκα διάσημων συγγραφέων 

Από πειρατές στρειδιών μέχρι λαντζέρηδες και υπεύθυνοι κρουαζιέρας

Ακόμα και οι διάσημοι συγγραφείς πρέπει να ξεκινήσουν από κάπου. Εξάλλου, με κάποιο τρόπο έπρεπε να πληρώνεται και το ενοίκιο… Πολύ πριν από την αναγνώριση, ιδού οι πρώτες δουλειές, οι …πρωινές εργασίες δέκα διακεκριμένων λογοτεχνών.

Αγκάθα Κρίστι
Βοηθός φαρμακοποιού

Πριν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο η «βασίλισσα του εγκλήματος» παντρεύτηκε τον συνταγματάρχη Άρτσιμπαλντ Κρίστι με τον οποίο απέκτησε και μια κόρη. Όταν ο σύζυγος της αργότερα αποστρατεύτηκε, εκείνη δούλεψε ως βοηθός φαρμακοποιού και έτσι απέκτησε πολλές γνώσεις για τα διάφορα δηλητήρια.


Τζον Στάινμπεκ

Ξεναγός

Ο Στάινμπεκ αποφοίτησε από το Λύκειο του Σαλίνας το 1919 και παρακολουθούσε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ μέχρι το 1925. Ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη όπου έκανε κάθε είδους παράδοξη δουλειά ενώ κυνηγούσε το όνειρό του να γίνει συγγραφέας. Όταν απέτυχε να δημοσιεύσει κάποιο έργο του επέστρεψε στην Καλιφόρνια όπου εργάστηκε για κάποιο διάστημα ως ξεναγός το 1928 και ως επιστάτης στο ιχθυοτροφείο του Ταχόε Σίτυ.

Τζ. Ντ.Σάλιντζερ

Υπεύθυνος δραστηριοτήτων σε κρουαζιερόπλοια

Όταν η σχέση του με την κόρη του Ευγένιου Ο’ Νηλ, Oona χάλασε το 1941, ο Σάλιντζερ εργάστηκε ως διευθυντής δραστηριοτήτων σε ένα πολυτελές Κρουαζιερόπλοιο, το MS Kungsholm.

Τζορτζ Οργουελ
Αστυνομικός

Το 1922, και σε ηλικία 19 ετών ο Βρετανός συγγραφέας έγινε μέλος της Αυτοκρατορικής Αστυνομίας Ινδιών στη Βιρμανία.

Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ

Επιμελητής

Ο συγγραφέας της «Λολίτας» είχε ήδη δημοσιεύσει διάφορα μυθιστορήματα στη ρωσική γλώσσα όταν ο ίδιος και η οικογένειά του μετανάστευσαν από την Ευρώπη για τις Ηνωμένες Πολιτείες το 1940. Εκεί, φοίτησε στο Wellesley College, Massachusetts , και αργότερα στο Χάρβαρντ, όπου έγινε επιμελητής της συλλογής πεταλούδων στο Μουσείο Συγκριτικής Ζωολογίας.

Τζακ Λόντον
Πειρατής στρειδιών

Ο Λόντον από πολύ μικρή ηλικία, είχε ζωηρή φαντασία και μεγάλη αγάπη στις περιπέτειες. Στα 15 χρόνια του έφυγε από το σπίτι του. Υπογραμμίζει πως δεν «το 'σκασε», αλλά πως «έφυγε». Πήγε στο Σαν Φρανσίσκο και εκεί μπλέχτηκε με…«πειρατές στρειδιών».

Τζακ Κέρουακ

Λαντζέρης

Το βιογραφικό του Αμερικανού λογοτέχνη, περιλαμβάνει θητία ως συλλέκτης βαμβακιού, λαντζέρης, νυχτοφύλακας (όπως αναφέρεται στο On The Road (1957), υπάλληλος βενζινάδικου, ναύτης…

Φραντς Κάφκα

Ασκούμενος δικηγόρος

Με σπουδές στη Νομική, ο συγγραφέας της «Μεταμόρφωσης», τον Αύγουστο του 1906 εργάστηκε ως ασκούμενος δικηγόρος στην Πράγα, για τουλάχιστον ένα χρόνο.

Τζέιμς Τζόις
Ιδιοκτήτης κινηματογράφου

Μετά την εγκατάλειψη των σπουδών του στην ιατρική, εργάστηκε ως τραγουδιστής και πιανίστας, και δάσκαλος αγγλικών στην Κροατία και την Ιταλία. Το Δεκέμβριο του 1909 μαζί με την μακροχρόνια σύντροφό του (και μετέπειτα σύζυγό του ) Nora Barnacle επέστρεψε στην Ιρλανδία για να ανοίξει το πρώτο κινηματογράφο του Δουβλίνου, το Volta.

Τσαρλς Ντίκενς

Εργάτης εργοστασίου

Πολύ πριν καθιερωθεί ως ανεξάρτητος δημοσιογράφος και νομικός υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου, ο Ντίκενς σε ηλικία μόλις 12 ετών εργάστηκε σε ένα εργοστάσιο επικόλληση ετικέτες.


Περισσότερα αφιερώματα σε συγγραφείς εδώ.
Περισσότερα θέματα για βιβλία εδώ.
Διαβάστε online και δωρεάν βιβλία στα ελληνικά εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)