Τι έκαναν οι εννέα ισχυρότεροι παγκόσμιοι ηγέτες στα 20 τους;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Η ηλικία των 20 είναι εκείνη στην οποία όλοι πειραματίζονται και προσπαθούν να βρουν ποιοι είναι και τι θέλουν να γίνουν.
Αμφισβητούν την κοινωνία και τους εαυτούς τους και κάνουν περιστασιακές δουλειές ή τελειώνουν τις σπουδές τους.
Τι έκαναν όμως δέκα σημερινοί ηγέτες όταν ήταν 20 ετών;
———–
Barack Obama young
1. Barack Obama, Πρόεδρος των ΗΠΑ
 
Αφού αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια το 1983, με πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες, ο Obama μετακόμισε στο Σικάγο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες βοηθούσε κοινότητες φτωχών απολυμένων να ορθοποδήσουν. Πριν εγγραφεί στη Νομική του Harvard το 1988, o Obama έκανε διάφορα ταξίδια με διάφορες εκκλησιαστικές ομάδες αλλά και πηγαίνοντας σε συγγενείς του στην Κένυα.

O Obama πέρασε δύο χρόνια στο Κολέγιο Occidental πριν μεταφερθεί στο Columbia. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν το Πανεπιστήμιο έπινε αλκοόλ, έκανε χρήση μαριχουάνας και κοκαίνης για να βρει ποιος είναι, κατά δήλωσή του.


Valdimir Putin young

2. Valdimir Putin, Πρόεδρος Ρωσίας
 
O Putin ήθελε να δουλέψει ως κατάσκοπος πριν ακόμα αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο. Μετά την αποφοίτηση του από τη νομική στο Πανεπιστήμιο του Leningrad δούλεψε στα τμήματα Ασφαλείας. Έφτασε μέχρι και να εκπαιδεύει προσωπικό, μέχρι που οι μυστικές υπηρεσίες τον πρόσεξαν και ξεκίνησε να δουλεύει για αυτούς περνώντας όλη την δεκαετία των είκοσι μαζί τους.

Η αρχή της καριέρας του είναι λίγο νεφελώδης, αλλά είναι λογικό ως κατάσκοπος.

Angela Merkel young

3. Angela Merkel,  Καγκελάριος Γερμανίας

Σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο του Leipzig το 1974, γνώρισε και τον άνδρα της όταν ήταν μόλις είκοσι ετών. Παντρεύτηκαν το 1977, για να μην ζουν κατά των κανόνων που έθετε το καθεστώς της Ανατολικής Γερμναίας. Ζούσαν σε ένα δωμάτιο 10 τετραγωνικών.

Η Μέρκελ χώρισε το 1982 και παντρεύτηκε το 1998 τον  Joachim Sauer, φυσικό. Το ποτό που έπινε στο Πανεπιστήμιο ήταν βότκα με χυμό κεράσι.

Bashar al-Assad young
4. Bashar al-Assad, Πρόεδρος Συρίας
 
Σπόυδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Δαμασκού από όπου αποφοίτησε το 1988. Καθώς δούλευε στο αγροτικό του, συνέχισε την πρακτική του στην οφθαλμολογία σε στρατιωτικό νοσοκομείο. Δεν είχε καμία διάθεση να εμπλακεί με την πολιτική καθώς ο μεγαλύτερος αδερφός του ήταν στην σειρά για την διαδοχή, αλλά μετά τον θάνατο του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα μπήκε στην σειρά της διαδοχής.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, μετακόμισε στο Λονδίνο όπου και σκόπευε να ζήσει.


Benjamin Netanyahu young

5. Benjamin Netanyahu, Πρωθυπουργός του Ισραήλ 
 
Πριν κλείσει τα είκοσι μπήκε στον στρατό -υποχρεωτικά- και μάλιστα στις ειδικές δυνάμεις της χώρας. Συμμετείχε σε πολύ σημαντικές επιχειρήσεις όπως η “Operation Isotope,” του 1972 με ομήρους σε τζετ. Μετά την πολυτάραχη στρατιωτική του ζωή έζησε στις ΗΠΑ, σπουδάζοντας αρχιτεκτονική και business, στο ΜΙΤ.

Πριν τα τριάντα του είχε ήδη μια μεγάλη λίστα με μυστικές αποστολές που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές όλες. 

David Cameron young

6. David Cameron, πρωθυπουργός της Βρετανίας
 
Μετά την αποφοίτηση του με άριστα από το Brasenose College, της Οξφόρδης, ο Cameron δούλεψε πέντε χρόνια για τους Συντηρητικούς. Παράλληλα όμως έγινε μέλος στο πολύφημο Bullingdon Dining Club.

To Bullingdon, ιδιωτικό κλαμπ για μέλη, ήταν διάσημο για τις βραδιές με ατελείωτα μεθύσια και πολύ άτακτη συμπεριφορά και ο Mr.Cameron έχει αρνηθεί δημόσια να το σχολιάσει.

Kim Jong-un young

7. Kim Jong-un, ηγέτης της Βόρειας Κορέας
 
Τα παιδικά του χρόνια είναι ένα μυστήριο. Σπούδασε στο στρατιωτικό πανεπιστήμιο  Kim Il-sung και συνόδευε τον πατέρα του σε αποστολές από νωρίς. Με το που αρρώστησε ο πατέρας του, έγινε αμέσως στρατηγός και επικεφαλής του κομμουνιστικού κόμματος της χώρας. Το 2010 ανέλαβε και όλες τις εξουσίες μέσα σε λίγα λεπτά.

Από μικρός λάτρευε  τους Chicago Bulls και το 2012, κάλεσε τον Dennis Rodman σε ένα ταξίδι στη Βόρειο Κορέα.


Kim Jong-un young
8. Hassan Rouhani, Πρόεδρος του Ιράν
 
Σπούδασε Νομική στο Ιράν, πληρώνοντας μόνος του τα δίδακτρα και ταξίδεψε σε όλο το Ιράν για να μιλήσει ενάντια του Σάχη και να συμμετέχει σε διαδηλώσεις. Λόγω αυτού εκδι΄χωθηκε από τη χώρα και έζησε στο Παρίσι για κάποια χρόνια -παρά την θρησκευτική του ιδιότητα (είναι σε μεσαία κατηγορία στην ιεραρχία των Σιιτών) συνελήφθη πολλές φορές λόγω της αντίστασης του στο Σάχη.

Σπούδασε και στην Σκοτία και μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά και Πέρσικα καθώς και Γερμανικά και Ρώσικα.
Xi Jinping young

9. Xi Jinping, Γ. Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας

Ο Xi Jinping, γιος του Xi Zhongxun, ενός από τους ιδρυτές του Κόμματος, δούλευε σε ένα απομονωμένο χωριό της επαρχίας του Liangjiahe, ζώντας σε μια σπηλιά και μαθαίνοντας τις αρετές των χωρικών. Αργότερα σπούδασε χημικός μηχανικός στο πανεπιστήμιο Tsinghua του Πεκίνου παίρνοντας και δεύτερο πτυχίο στη Μαρξιστική θεωρία.
Ήταν αγρότης ως τα εικοσιδύο του.


Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)