«Λιγότερη ύλη, περισσότερη παιδεία»: Μειώνεται η ύλη σε Α' και Β' Λυκείου. Πότε θα είναι έτοιμη η Τράπεζα Θεμάτων.

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Μειώνεται η ύλη σε Α' και Β' Λυκείου -Πότε θα είναι έτοιμη η Τράπεζα Θεμάτων 
Με γνώμονα το σύνθημα «Λιγότερη ύλη, περισσότερη παιδεία» προχωρά η μεταρρύθμιση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τόνισε, χωρίς να δώσει όμως περισσότερες λεπτομέρειες, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη.

«Η εισήγησή μου προς το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας είναι έτοιμη. Αλλά δεν θέλω να προλάβω τον διάλογο. Μέσα στον μήνα θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και μετά το Συμβούλιο των πρώην υπουργών Παιδείας», ανέφερε.

Παράλληλα, τόνισε ότι έως τα τέλη Οκτωβρίου θα έχουν αναρτηθεί τα θέματα του α' τετραμήνου και κάποια του β' τετραμήνου για την Τράπεζα Θεμάτων της Β' Λυκείου, ενώ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα είναι αναρτημένη όλη η ύλη της Β' Λυκείου.

Σε ερώτηση εάν η μείωση της ύλης σημαίνει και μείωση των εκπαιδευτικών, ο κ. Λοβέρδος εμφανίστηκε απολύτως αρνητικός. «Αν θεωρείτε ότι ήρθαμε εδώ για να πυροβολήσουμε ανθρώπους, κάνετε λάθος», είπε. 

«Ζούμε σε περίοδο κρίσης που πλήττει το κοινωνικό κράτος, αλλά τώρα φεύγουμε σιγά-σιγά από το μνημόνιο, ζούμε τις τελευταίες ημέρες της κρίσης. Θα γίνει μια δομική αλλαγή που είναι για το καλό όλων, πάνω απ' όλα των παιδιών, αλλά και των εκπαιδευτικών», πρόσθεσε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα ευνοηθούν ή θα πληγούν οι εκπαιδευτικοί με τις αλλαγές αυτές, έκανε λόγο για «επαγγελματίες της σύγκρουσης» και «στημένες συγκρούσεις».
  
«Μπορεί κάποιοι να ευχαριστηθούν και άλλοι να λυπηθούν, αλλά το κριτήριο είναι το καλό των παιδιών», τόνισε.

Σχετικά με τα όσα ακούστηκαν για το μάθημα της Πληροφορικής, ο κ. Λοβέρδος επιβεβαίωσε ότι εισάγεται στις Πανελλαδικές εξετάσεις, λέγοντας: «Δεν ξέρω ποιο είναι το μέσο, ο διάλογος έχει ολοκληρωθεί, η στάθμιση είναι πάρα πολύ καλή. Δεν παραμερίζουμε τους χημικούς -σε καμία περίπτωση- για τη σημασία και την αξία τους, απλώς δίνουμε στην πληροφορική τα θετικά που έχει, δηλαδή της αναγνωρίζουμε αυτό που έχει. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία, νομίζω ότι αρκεί υπουργική απόφαση. Θέλει τροπολογία; Ό,τι χρειάζεται. Το νομικό μέσο δεν είναι τόσο ενδιαφέρον, έχουμε ενημερώσει και τη Βουλή και η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν θετική».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)