Οι περίεργες μέθοδοι αντισύλληψης μιας άλλης εποχής...

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Από αρχαιοτάτων χρόνων οι άνθρωποι έψαχναν τρόπους αντισύλληψης. Μάλιστα για να αποφύγουν οι γυναίκες μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν διάφορα μαγικά φίλτρα, τα οποία εγκυμονούσαν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.
Δείτε μεθόδους αντισύλληψης μιας άλλης εποχής...
 
 
Έπιναν σφηνάκια από μόλυβδο
 
 
Ιδιαίτερα δημοφιλής μέθοδος αντισύλληψης στην αρχαία Κίνα ήταν η κατανάλωση μολύβδου και υδραργύρου. Συνέπεια πολλές γυναίκες έχαναν την ζωή τους ενώ όσες ζούσαν υπέφεραν από νεφρική ανεπάρκεια.
 
Από έντερα χοίρου
 
 
 
Το πιο παλιό γνωστό προφυλακτικό ήταν κατασκευασμένο από έντερο χοίρου.Μάλιστα έχει διασωθεί  ένα εγχειρίδιο που προτείνει το μούλιασμα του  σε ζεστό γάλα πριν από τη χρήση για να γίνει πιο μαλακό και πιο εύπλαστο. 
 
Από λουλούδι
 
 
 Μια άλλη συνηθισμένη πρακτική ήταν η τοποθέτηση αυτού του λουλουδιού στα γεννετικά όργανα, ώστε το κέλυφος του λουλουδιού να λειτουργεί σαν το σημερινό διάφραγμα.
 
Φέτα λεμονιού
 
 
Μια μοναδικότητα που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι τα λεμόνια χρησιμοποιήθηκαν το 1700 ως ένα αρκετά αποτελεσματικό μέτρο ελέγχου των γεννήσεων. Το σχήμα  λειτουργούσε ως ένα διάφραγμα ενώ ο χυμός του πίστευαν ότι ήταν σπερματοκτόνος.
 
Άλλα περίεργα
 
Ένα νέο βίντεο που δημιούργησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός EngenderHealth παρουσιάζει τις παράδοξες μεθόδους αντισύλληψης που έχουν εφαρμόσει οι γυναίκες από τα αρχαία χρόνια μέχρι και πριν από μερικές δεκαετίες.
 
Αρχαία Αίγυπτος, 3021 π.χ.: σπερματοκτόνο από κοπριά κροκόδειλου και μέλι
Ευρώπη, Μεσαίωνας: μηριαίο «επίθεμα» από όρχεις νυφίτσας
Γαλλία, 17ος αιώνας: χυμός από κρεμμύδι
Καναδάς, 1534-1760: πολτός από όρχεις κάστορα και αλκοόλ
Αρχαία Ελλάδα: νερό με μόλυβδο
Ευρώπη, 19ος αιώνας: μεταλλική δαχτυλήθρα (πίστευαν ότι λειτουργεί όπως το σύγχρονο διάφραγμα)
Αμερική, μέχρι το 1970: αναψυκτικό τύπου κόλα ως σπερματοκτόνο
Δείτε εδώ το βίντεο:


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)