Τα ομορφότερα κάστρα της Ευρώπης. Ανάμεσά τους κι ένα ελληνικό!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
 
Από τη Ρουμανία στην Ισπανία, από τη Σκωτία στην Ουγγαρία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, αλλά και ένα αγαπημένο κάστρο από την Ελλάδα.
Τα κάστρα πάντα έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ιστορία. Το Boredpanda έδωσε τον λόγο στους αναγνώστες του για να ψηφίσουν και να "ανεβάσουν" στη σελίδα του τα αγαπημένα τους από τη Γηραιά Ήπειρο.
Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν εκατοντάδες καλοδιατηρημένα κάστρα που μπορεί να επισκεφθεί κανείς. Ανάμεσα τους και το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου των ιπποτών ή Καστέλο της Ρόδου.
Το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου είναι κτίσμα του 14ου αιώνα που κατασκευάστηκε από τους Ιωαννίτες ιππότες ,οι οποίοι κατείχαν τη Ρόδο και ορισμένα άλλα νησιά όπως το Καστελόριζο από το 1309 έως το 1522, στη θέση παλαιότερης βυζαντινής ακρόπολης του 7ου μ.Χ αιώνα. Το παλάτι εκτός από διοικητικό κέντρο των Ιπποτών και κατοικία του Μεγάλου Μαγίστρου ήταν επίσης έδρα της άρχουσας κοινωνικής και πνευματικής τάξης της Ρόδου.
Εσείς μπορείτε να μπείτε στη σελίδα, να ψηφίσετε ή να αναρτήσετε το δικό σας αγαπημένο κάστρο από τη χώρα μας ή από οποιαδήποτε άλλη χώρα επιθυμείτε. Για την ώρα, υπάρχουν 218 καταχωρήσεις. Και η "καστρολογία" καλά κρατεί.
Σημειώνεται ότι το κτηριακό συγκρότημα του κάστρου της Πράγας είναι το μεγαλύτερο του είδους του στον κόσμο, καθώς φτάνει τα 570 μέτρα σε μήκος και τα 130 μέτρα πλάτος και στεγάζει σχεδόν τα πάντα που αφορούν την ιστορία αυτού του έθνους: από τα διαμάντια του στέμματος, μέχρι τα γραφεία του προέδρου και τη μεγαλύτερη εκκλησία της Πράγας.
Επίσης προσφέρει την καλύτερη θέα της πόλης. Περισσότερα στο: http://www.praguewelcome.cz/en/visit/monuments/top-monuments/54-the-prague-castle.shtml
Από την άλλη, το Neuschwanstein στη Γερμανία, είναι ένα από τα πιο "εμπορικά" της Ευρώπης μιας και κάθε χρόνο το επισκέπτονται πάνω από 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον πλανήτη. Έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και αποτέλεσε την έμπνευση για τη δημιουργία του παλατιού της Σταχτοπούτας της Disney.
Δείτε τα κάστρα που ξεχώρισαν μεταξύ άλλων, οι αναγνώστες του Boredpanda:

Trakai Castle, Λιθουανία


Colomares Castle, Ισπανία


Peles Castle, Sinaia, Ρουμανία


Bojnice Castle, Σλοβακία


Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου , Ρόδος


Bran Castle, Τρανσιλβανία, Ρουμανία


Prague Castle, Τσεχία


Rock-of-cashel, Ιρλανδία


Corvin Castle Hunedoara, Ρουμανία


Castle Island, Lough Key, Ιρλανδία


Hochosterwitz, Αυστρία


Neuschwanstein Castle, Γερμανία


Cochem Castle, Γερμανία


Stalker Castle, Σκωτία


Swallow's Nest, Yalta, Κριμαία


Hohenzollern Castle, Γερμανία


Mont-Saint Michel, Γαλλία


Neuschwanstein Castle, Γερμανία


Lichtenstein Castle, Γερμανία


 
 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)