Καζούρα, κράξιμο, λαϊκά δικαστήρια και... πρωτοσέλιδα «φωτιά» – Η επόμενη μέρα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

- Η νίκη του Παναθηναϊκού 77-76 επί του Ολυμπιακού για το Κύπελλο άναψε... φωτιές στο λιμάνι
- Άγριο κράξιμο από περίπου 100 οπαδούς σε παίκτες και τεχνική ηγεσία στο ΣΕΦ
- «Μπαρτζώκα φύγε μόνος σου» φώναξαν οι οπαδοί των ερυθρολεύκων – Δείτε video από τις αποδοκιμασίες στο Φάληρο
- Αποθέωση για Διαμαντίδη από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού
- Ένα μήνα εκτός ο Πρίντεζης
- Καίει τον Γιαννακόπουλο το φύλλο αγώνα 

Άδειες εξέδρες, παγωμένο γήπεδο σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να είναι γιορτή και χαρά και όλα αυτά τα... ρομαντικά. Αλλά δεν είναι. Ένα παιχνίδι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό είναι μάχη. Έτσι το εκλαμβάνουν όλοι: σαν το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο.

Το πως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η απουσία του Γκιστ για τον Παναθηναϊκό, η παρουσία πολλών νέων και άπειρων παικτών και εν τέλει η νίκη των νταμπλούχων επί του «αιωνίου» αντιπάλου έφερε τρικυμία στο λιμάνι.

Όποιος ήταν το βράδυ της Πέμπτης στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ έλεγε ένα πράγμα: ποτέ κανείς δεν είχε ακούσει ξανά τον Γιώργο Μπαρτζώκα να φωνάζει τόσο πολύ.

Ο Έλληνας τεχνικός είδε την ομάδα του να έχει προβάδισμα σχεδόν 10 πόντων λίγο πριν τα 40’ αλλά η τελευταία κόρνα βρήκε ξανά τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει τη νίκη και την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. 

Πως να το αντέξει αυτό ο οπαδός που ήταν «φτιαγμένος» για να «πατήσει» τον «αιώνιο» μέσα στο άδειο σπίτι του. Ήταν πεπεισμένος ότι η πιο έμπειρη ομάδα του Μπαρτζώκα, αυτή τη φορά δεν θα έφευγε από το ΟΑΚΑ με κατεβασμένο το κεφάλι. Πως θα νικούσε έναν Παναθηναϊκό που τώρα «χτίζεται», που έχει άπειρους παίκτες, που δεν είναι έτοιμος, που δεν είχε τον Γκιστ. 


Αλλά πάλι θα έπρεπε να ανεχτεί την καζούρα και τα πρωτοσέλιδα... φωτιά. Αυτά της... πράσινης πλευράς «γλεντάνε» φυσικά τον «αιώνιο». Τα άλλα, της ερυθρόλευκης σκοπιάς ζητούν εξιλέωση, μιλάνε για ντροπή και ζητούν να φύγουν όλοι και να γυρίσουν μόνο με το... ευρωπαϊκό. Ελληνικά πράγματα...


Λαϊκό δικαστήριο


Κάπως έτσι πήραν την απόφαση περίπου 100 οπαδοί του Ολυμπιακού πήραν την απόφαση να περιμένουν την αποστολή στο ΣΕΦ. Η υποδοχή ήταν «θερμή», διανθισμένη με «γαλλικά» για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τους παίκτες του. 

«Μπαρτζώκα τελείωσες, φύγε μόνος σου. Μας αρρωστήσατε, μας κάνουν πλάκα τα πιτσιρίκια, ξεφτίλα», ήταν μόνο μερικά απ’ όσα ακούστηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο ΣΕΦ!

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού κάλεσαν παίκτες και προπονητή να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ευκαιρία που χάθηκε να «σπάσει» ξανά ο Ολυμπιακός την «κατάρα» του ΟΑΚΑ και μάλιστα απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που χτίζεται από την αρχή, που δεν είχε στις τάξεις του τον Γκιστ και είχε πολλούς νεαρούς και άπειρους παίκτες στο ρόστερ του.

Η κατάσταση πάντως δεν ξέφυγε και μετά από λίγη ώρα τα πνεύματα ηρέμησαν.

 

Μέσα σ’ όλα, ο Ολυμπιακός θα πρέπει, αφού ηρεμήσει, θα πρέπει να βρει λύση να καλύψει το κενό του Γιώργου Πρίντεζη, που θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για ένα μήνα. Όπως είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας "ο Πρίντεζης θα κάνει αρθροσκόπηση στον αστράγαλο και θα μείνει εκτός για τουλάχιστον ένα μήνα. Είναι ένα πρόβλημα που έχει από την ημέρα που γύρισε από την Εθνική".

«Θα έρθω σπίτι σας»


Σε ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών που λίγο πριν το τέλος έκανε την εμφάνισή της η... αστυνομία, ο Ολυμπιακός κατέθεσε ένσταση για παρουσία ανθρώπων που δεν είχαν καμία δουλειά στο γήπεδο. 


Αλλά αυτή δεν ήταν η μοναδική ένταση ανάμεσα στις δυο πλευρές. Το φύλλο αγώνα «καίει» τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλο, που σύμφωνα με τους διαιτητές κατέβηκε στις άσπρες πολυθρόνες δίπλα στο παρκέ και φέρεται να τους έβριζε λέγοντάς τους «το βράδυ θα έρθω σπίτι σας». 


Περισσότερα θέματα για μπάσκετ εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)