Τα κρυφά μηνύματα στα λογότυπα 10 πασίγνωστων εταιρειών

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Τα λογότυπα των εταιρειών, όπως εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς, μόνο τυχαία δεν επιλέγονται. Αποτελούν προϊόντα μεγάλης επεξεργασίας και μακροχρόνιου σχεδιασμού, με στόχους πολλαπλούς: Να αποτυπώνονται εύκολα στη μνήμη, να είναι αρεστά, αλλά και να… περνάνε τα μηνύματά τους.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα κρυφά μηνύματα που περνούν 10 λογότυπα πασίγνωστων παγκοσμίως εταιρειών:

  • FedΕx
Τα κρυφά μηνύματα στα λογότυπα 10 πασίγνωστων εταιρειών (2)
H FedEx διαφημίζει την ταχύτητα και την ακρίβεια στην παράδοση των προϊόντων με το λογότυπό της μέσω του βέλους που σχηματίζουν το «Ε» και το «x».

  • Pinterest
Τα κρυφά μηνύματα στα λογότυπα 10 πασίγνωστων εταιρειών (3)
Η Pinterest ποντάρει στο… καρφίτσωμα των φωτογραφιών από τους χρήστες της. Ετσι δεν θεωρείται καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το αρχικό γράμμα του λογοτύπου της, το «P», είναι φτιαγμένο έτσι που να θυμίζει πινέζα.

  • Amazon
Τα κρυφά μηνύματα στα λογότυπα 10 πασίγνωστων εταιρειών (4)
Η κίτρινη υπογράμμιση από το a έως το z υποδηλώνει την τεράστια ποικιλία προϊόντων που μπορεί να βρει κανείς στα διαδικτυακά καταστήματα της εταιρείας. Επίσης θυμίζει χαμόγελο, υποδηλώνοντας ότι οι πελάτες της εταιρείας μένουν πάντα ευχαριστημένοι.

  • Gillette
Τα κρυφά μηνύματα στα λογότυπα 10 πασίγνωστων εταιρειών (5)
Για να βρει κανείς το κρυφό μήνυμα στο λογότυπο της Gillete πρέπει να είναι ιδιαίτερα παρατηρητικός. Το γράμμα «G» και το γράμμα «i» έχουν αιχμηρά και ιδιαίτερα κοψίματα προκειμένου να δείξουν την ακρίβεια των ξυραφιών της εταιρείας.

  • Coca-Cola
Τα κρυφά μηνύματα στα λογότυπα 10 πασίγνωστων εταιρειών (6)
Είναι σπάνιο αλλά συμβαίνει. Οπως στην περίπτωση της Coca-Cola, όπου μεταξύ του δεύτερου «ο» και του «l» σχηματίζεται η… σημαία της Δανίας. Μάλιστα η εταιρεία χρησιμοποίησε αυτό το σχήμα όταν διαφήμιζε τα προϊόντα της στη Δανία.

  • Formula 1
Τα κρυφά μηνύματα στα λογότυπα 10 πασίγνωστων εταιρειών (7)
Η Formula 1 είναι ευρέως γνωστή ως F1. Και ο αριθμός 1, όσο και να μη φαίνεται με την πρώτη ματιά, υπάρχει και στο λογότυπό της. Το κενό ανάμεσα στο «F» και το κόκκινο σχήμα σχηματίζει τον αριθμό 1.

  • Toblerone
Τα κρυφά μηνύματα στα λογότυπα 10 πασίγνωστων εταιρειών (8)
Η σοκολάτα Toblerone φτιάχνεται στη Βέρνη, η οποία είναι γνωστή και ως «Πόλη των αρκούδων». Αν κοιτάξει κάποιος προσεκτικά το λογότυπο θα διακρίνει στο βουνό μια κρυμμένη αρκούδα.

  • NBC
Τα κρυφά μηνύματα στα λογότυπα 10 πασίγνωστων εταιρειών (9)
Το λευκό κενό στο κέντρο της χρωματιστής βεντάλιας αναπαριστά ένα παγώνι και τα χρώματα γύρω του, τα φτερά του. Με αυτόν τον τρόπο το τηλεοπτικό μέσο θέλησε να συμβολίσει ότι είναι περήφανο για τις ειδήσεις που μεταδίδει.

  • BMW
Τα κρυφά μηνύματα στα λογότυπα 10 πασίγνωστων εταιρειών (10)
H ΒΜW έχει τη δική της ιστορία στην αεροπλοΐα και το logo της το φανερώνει. Tα λευκά τεταρτημόρια υποδηλώνουν μια προπέλα σε κίνηση και τα γαλάζια τον ουρανό.

  • Le tour de France
Τα κρυφά μηνύματα στα λογότυπα 10 πασίγνωστων εταιρειών (11)
Ο κίτρινος κύκλος στο λογότυπο του Tour de France δεν αντιπροσωπεύει τον κίτρινο ήλιο, αλλά τη ρόδα του ποδηλάτου, ενώ το γράμμα «R» πέφτει πάνω του με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να δίνει την αίσθηση ενός ποδηλάτη.

Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)