Εντυπωσιακές εικόνες από την αρχαία βυθισμένη πόλη Θώνις-Ηράκλειο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

byuismenh polh uonis

Η αρχαία πόλη Θώνις-Ηράκλειο, από αρκετούς πιστεύονταν ότι ήταν μία πόλη θρύλος, μετά τη βύθισή… στη Μεσόγειο πριν από περίπου 1.200 χρόνια, μέχρι που ανακαλύφθηκε το 2000.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η Mirror, δεν είναι η Ατλαντίδα, αλλά η βυθισμένη πόλη της Θώνις-Ηράκλειο «έρχεται» πολύ κοντά.
Για αιώνες η παραθαλάσσια αυτή πόλη με το λιμάνι της, πιστευόταν ότι ήταν απλά ένας θρύλος, όμως κατά τη διάρκεια έρευνας στη βόρεια ακτή της Αιγύπτου, ανακαλύφθηκε στις αρχές του 21ου αιώνα.
Από τότε και ύστερα, οι ερευνητές ανακαλύπτουν όλο και περισσότερα ευρήματα για την αρχαία αυτή πόλη, από την οποία, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Mirror, όλο το εμπόριο της Αρχαίας Ελλάδας από τη Μεσόγειο, εισαγόταν στην Αίγυπτο.
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα ναυάγια περισσοτέρων από 64 πλοίων, χρυσά νομίσματα και γιγαντιαία αγάλματα.
byuismenh polh uonis 1
byuismenh polh uonis 2
Οι επιστήμονες ακόμα δεν έχουν εξηγήσει το λόγο για τον οποίο η αρχαία πόλη βυθίστηκε κάτω από το νερό, σχεδόν 1000 χρόνια αφού χτίστηκε, περίπου τον 8 αιώνα π.Χ.
Πριν τη βύθισή του θα την «εντοπίζαμε» στο δέλτα του ποταμού Νείλου.
byuismenh polh uonis 3
Ένα κολοσσιαίο, γρανιτένιο άγαλμα, 5,4 μέτρων, του θεού Χάπι, αρχαίου θεού των πλημμυρών του Νείλου, είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν βρεθεί, και υποδεικνύει τη σημασία της περιοχής.
Δείτε τα ευρήματα της ομάδας του υποβρύχιου αρχαιολόγου, Φρανκ Γκόντιο, κατά την τριετή του έρευνα που διενεργεί στην περιοχή.
byuismenh polh uonis 4
byuismenh polh uonis 5
Περισσότερα θέματα για την πόλη Θώνις-Ηράκλειο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)