Οι παράξενες ομορφιές της φύσης

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Άγρια ομορφιά, απρόβλεπτος χαρακτήρας και μοναδική 
γοητεία. Η μητέρα φύση δε σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει και να μας γοητεύει. Δείτε δέκα από τα πιο παράξενα, αλλόκοτα και συνάμα εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα του πλανήτη μας:

Old faithful


Στο εθνικό πάρκο Yellowstone βρίσκεται ο γνωστότερος θερμοπίδακας στον κόσμο, ο οποίος κάθε μία ώρα εκτοξεύει έως και 8.400 γαλόνια ζεματιστό νερό σε ύψος 30 μέτρων. 

Kelimutu


Σε ύψος 1.639 μέτρων, στην κορυφή ενός ηφαιστείου στο νησί Flores της Ινδονησίας, σχηματίζονται τρεις εκπληκτικές λίμνες μοναδικής ομορφιάς και διαφορετικών χρωμάτων. Οι λίμνες Tiwu Ata Polo, Tiwu Nuta Muri Koo Fai και Tiwu Ata Mburpu βγαίνουν σε διάφορες αποχρώσεις του βαθύ κόκκινου, καφέ, πράσινου και μπλε, ανάλογα με την εποχή του χρόνου και την αλλαγή της περιεκτικότητας τους σε άλατα.

Surtsey


Τον Αύγουστο του 1883, μία βίαιη έκρηξη εξαφάνισε για πάντα το νησί Ιάβα του Κρακατόα. Ογδόντα χρόνια μετά, ένα νέο ηφαιστειογενές νησί αναδύεται στη θέση του, εξαιτίας μία σειράς υποθαλάσσιων, ηφαιστειακών εκρήξεων νότια της Ισλανδίας. 

Νεκρά Θάλασσα


Η θάλασσα με 25% περιεκτικότητα σε αλάτι που δε σ’ αφήνει να βουλιάξεις με τίποτα! Να πούμε μόνο ότι το κανονικό νερό της θάλασσας έχει περιεκτικότητα 4-6% σε αλάτι, οπότε, όπως καταλαβαίνετε, κανένα ψάρι δε μπορεί να επιβιώσει σε τέτοιες συνθήκες. Εξ ου και τ’ όνομα. 

Το Απολιθωμένο Δάσος


Στην έρημο της Αριζόνα, βρίσκεται ένα “δάσος” από νεκρά απολιθωμένα δέντρα. Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης υγρασίας, μία περίεργη διαδικασία αποσύνθεσης μετατρέπει το ξύλο των νεκρών δέντρων σε.. πέτρα. 

Giant’s Causeway


Βρίσκεται στην Ιρλανδία και αποτελεί μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το Μονοπάτι του Γίγαντα αποτελείται από περίπου 38.000 λίθινους κίονες, που δημιουργήθηκαν μετά την έκρηξη ενός ηφαιστείου 60 εκατομμύρια χρόνια πριν. Η λάβα είχε παγώσει τόσο γρήγορα, ώστε δημιούργησε αυτές τις όμορφες στήλες από βασάλτη. 

Λίμνη Πίσσας


Ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα στο Τρινιντάντ, η Λίμνη Πίσσας, αντί για νερό, περιέχει ένα παχύρρευστο μείγμα ασφάλτου, πηλού και αλμυρού νερού. Εκτείνεται σε μία περιοχή 100 στρεμμάτων κι έχει χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ασφάλτου. Προφανώς και ψάρι ούτε για δείγμα στα “νερά” της...

General Sherman


Είναι το αρχαιότερο δέντρο στον κόσμο, ηλικίας μεταξύ 23 και 27 αιώνων. Ο κορμός του περιέχει 52.000 κυβικά μέτρα ξυλείας, αλλά κάτι μας λέει ότι δεν κινδυνεύει να καταλήξει σε κάποιο τζάκι. Βλέπετε, αποτελεί σημείο-σταθμό για την Καλιφόρνια, έτσι όπως στέκεται περήφανα στα 275 πόδια ύψος. 

Σπήλαιο Dachstein


Παγωμένες σήραγγες και σταλακτίτες από πάγο. Το Σπήλειο Dachstein στην Αυστρία φιλοξενεί ένα τεράστιο καθεδρικό ναό πάγου που σμιλεύτηκε με τη δύναμη του αέρα. 

Το Βόρειο Σέλας


Ένα πολύχρωμο πέπλο απλώνεται στο νυχτερινό ουρανό. Το μυστηριώδες Βόρειο Σέλας γεννιέται από το παιχνίδι των φωτονίων της Γης με τους ηλιακούς ανέμους.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)