Πρόκληση με τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Μια φωτογραφία από τα Μάρμαρα του Παρθενώνα ανήρτησε στο Instagram το Βρετανικό Μουσείο και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις των χρηστών του ίντερνετ. 
Πρόκληση με τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Το βρετανικό μουσείο χρησιμοποιεί εν γένει τα social media για να... προμοτάρει τις αίθουσες του και τα ευρήματά του σε υποψήφιους επισκέπτες από όλο τον κόσμο και επειδή ακόμα και η δυσφήμηση είναι διαφήμηση φαίνεται ότι η διοίκηση του βρετανικού μουσείου αποφάσισε να «υπενθυμίσει» ότι διαθέτει στο χώρο της τα Μάρμαρα του Παρθενώνα που διεκδικεί η Ελλάδα με την πρόσφατη νομική προσπάθεια της κυρίας Αμάλ Αλαμουντίν.
Μάλιστα, το μουσείο συνοδεύει την φωτογραφία των γλυπτών του Παρθενώνα από κολακευτικά σχόλια και φυσικά ότι βρίσκονται στο δωμάτιο 18 και αναγράφει ιστορικά στοιχεία για τη δημιουργία τους προσφέροντας στους επισκέπτες, όπως αναφέρεται στο instagram, την δυνατότητα να δουν βίντεο στην ενότητα «Ελλάδα» του μουσείου για το πως είχαν τοποθετηθεί τα γλυπτά πάνω στο μνημείο.
Φυσικά, δεν γίνεται αναφορά στον Έλγιν και τις μεθοδεύσεις του για να τα υφαρπάξει ούτε αναφέρεται τίποτα στον νόμιμο κάτοχό τους, την Ελλάδα. Όπως ήταν αναμενόμενο η εν λόγω φωτογραφία προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στους χρήστες του instagram που «βομβάρδισαν» κυριολεκτικά το μουσείο με σχόλια όπως «Φέρτε τα πίσω. Δεν σας ανήκουν. Είναι ντροπή».



Περισσότερα θέματα για τα μάρμαρα του Παρθενώνα εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)