Οι ομορφότερες λίμνες του κόσμου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
1.Η λίμνη των πέντε λουλουδιών, Κίνα
-Τα παρθένα νερά της Wuhua Hai, ή της λίμνης των πέντε λουλουδιών, είναι η περηφάνια του εθνικού πάρκου Jiuzahaigon στην Κίνα.
Τα ρηχά της νερά αστράφτουν σε διάφορες αποχρώσεις του τιρκουάζ, και στο βυθό κείτονται αρχαίοι κορμοί γιγαντιαίων δέντρων. Η Wuhua Hai είναι μία από τις θρυλικές 108 haizi, ή πολύχρωμες λίμνες του εθνικού πάρκου που σύμφωνα με το μύθο δημιουργήθηκαν όταν η αρχαία Θεά έριξε τον καθρέφτη που της χάρισε ο εραστής της, σπάζοντας σε 108 κομμάτια. Τα εκπληκτικά χρώματα της την κατατάσσουν στις πιο όμορφες λίμνες του πλανήτη.
five-flower-lake

.five-flower-lake3

—–
2.Λίμνες Plitvice, Κροατία.
Κάθε μέρα, οι λίμνες Plitvice στην Κροατία αναδύουν αποχρώσεις που κυμαίνονται ανάμεσα στο γκρι στο μπλε και το κυανό. Μέταλλα και οργανισμοί  συνυπάρχουν με τις ηλιαχτίδες παρέχοντας εντυπωσιακά ουράνια τόξα πολλές φορές την ημέρα. Επιπροσθέτως  ένας καταρράκτης ενώνει τις λίμνες και το περιβάλλων δάσος κατοικημένο από ελάφια, αρκούδες, λύκους και πουλιά, οι λίμνες Plitvice μοιάζουν να βγήκαν από παραμύθι.
plitvice4


.plitvice
__________
3.Yucatan η λίμνη στη σπηλιά, Μεξικό
Η Yucatan στην ομώνυμη χερσόνησο είναι περήφανη κατοχή του Μεξικού. Εκτός από την εντυπωσιακή ομορφιά εκπεμπόμενη από την αφανή δίοδο νερού, πιστεύεται πως η  λίμνη είναι δώρο του θεού των Μάγια. Δυστυχώς για τους επισκέπτες απαγορεύεται να μολυνθούν τα νερά της.
yucatan3
.yucatan2

—————–
4.Η λίμνη στη σπηλιά της φλογέρας, Κίνα
Η σπηλιά της φλογέρας είναι μια φυσική ασβεστολιθική σπηλιά στο Guilin, Guangxi της Κίνας. Το σπήλαιο σχηματίστηκε πριν πάνω από 180 εκατομμύρια χρόνια και είναι καλύπτεται με ιστορικές επιγραφές της δυναστείας των Tang του 792πχ παρόλο που ήταν γνωστή για χιλιάδες χρόνια, ξαναανακαλύφθηκε από μια ομάδα προσφύγων το 1940. Σήμερα η πολύχρωμη λίμνη και η σπηλιά είναι φημισμένες σε ολόλκληρο τον κόσμο.
reed-flute-lake4
.reed-flute-lake2

———-
5.Η λίμνη Μελισσάνη σε σπήλαιο, Ελλάδα
Η λίμνη Μελισσάνη , κοντά στην Κεφαλονιά, ήταν κρυμμένη μέχρι να καταρρεύσει η οροφή από σεισμό το 1953. Η μαγευτική αυτή λίμνη περιβάλλεται από πυκνό δάσος. Η καλύτερη εποχή για να την επισκεφθείτε είναι Ιούλιος-Αύγουστος όταν το ηλιόφως κατακλύζει την περιοχή μεταβάλλοντας το χρώμα της λίμνης και αντανακλώντας το στα πετρώδη τοιχώματα. Το όνομα της το πήρε από τη νύμφη Μελισσάνθη η οποία σύμφωνα με το μύθο κατοικούσε στη σπηλιά  και πνίγηκε όταν ο θεός Πάνας την απέρριψε.

.melissani2
.melissani
—————
6.Λίμνη Matheson, Νέα Ζηλανδία
Κάθε μέρα, από την αυγή μέχρι τη δύση, η λίμνη είναι μια παλέτα χρωμάτων, αντανακλώντας άψογα τα περιβάλλοντα, πανύψηλα βουνά στα καταγάλανα νερά της.
matheson

.matheson3
.matheson4


 ~ Νίκος Γιώτης
by Αντικλείδι , http://antikleidi.com
-
Περισσότερες λίμνες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)