Ο πιο περίεργος τρόπος ψαρέματος στον κόσμο!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
o pio periergos tropos carematos
Μοιάζουν με ακροβάτες, αλλά στην πραγματικότητα είναι ψαράδες. Ακούγεται περίεργο, αλλά στη Σρι Λάνκα είναι μία συνηθισμένη εικόνα. Ανδρες πάνω σε «ξυλοπόδαρα», μέσα στη θάλασσα, να μένουν ακίνητοι για ώρες περιμένοντας να… τσιμπήσει.
Οι άνδρες σκαρφαλώνουν πάνω σε αυτά τα ξύλα που υψώνονται μέσα στο νερό, κοντά στην ακτή. Αλλοτε στέκονται όρθιοι κι άλλοτε «κάθονται» στα ξύλα που έχει το «petta», όπως ονομάζεται αυτό το ξυλοπόδαρο που έχει γίνει απαραίτητο εργαλείο για τους ψαράδες στη χώρα. Στη συνέχεια περιμένουν να εμφανιστεί το ψάρι, προκειμένου να το πιάσουν.
Αυτή η τεχνική θεωρείται ότι εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του Β” Παγκοσμίου Πολέμου, όταν άρχισαν να λιγοστεύουν τα τρόφιμα, ενώ οι θέσεις για ψάρεμα στην ακτή ήταν γεμάτες κόσμο. Κάποιοι λοιπόν αποφάσισαν να μπουν στο νερό για να ψαρέψουν, χωρίς βάρκες. Στην αρχή ανέβαιναν σε μισοβυθισμένα πλοία και αεροσκάφη που ήταν στη θάλασσα, αλλά στη συνέχεια σκέφτηκαν να φτιάξουν αυτά τα ξύλα.
Βέβαια, με τα ψάρια πλέον να λιγοστεύουν και τα ούτως ή άλλως ελάχιστα έσοδα των αλιέων να εξανεμίζονται, οι περισσότεροι εγκαταλείπουν την τεχνική. Οι περισσότεροι αντί να κληροδοτήσουν τα «petta» στα παιδιά τους, προτιμούν να τα νοικιάζουν σε τουρίστες, που θέλουν να βγάλουν μία πρωτότυπη φωτογραφία.
o pio periergos tropos carematos 1
o pio periergos tropos carematos 2
o pio periergos tropos carematos 3
o pio periergos tropos carematos 4
o pio periergos tropos carematos 5
o pio periergos tropos carematos 6
o pio periergos tropos carematos 7
o pio periergos tropos carematos 8

Περισσότερα θέματα από τον κόσμο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)